Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Tips bij het vervangen van een inbouwvaatwasser

Wanneer uw inbouwvaatwasser aan vervanging toe is, zult u op zoek moeten naar een nieuw model. Er zijn een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen en installeren van een nieuwe inbouwvaatwasser. Wij vertellen u graag waar u op moet letten.

Kies het juiste type vaatwasser

Allereerst moet u kiezen voor het juiste type vaatwasser. Vaatwassers zijn grofweg in te delen in drie verschillende types, allen met hun eigen kenmerken en charmes;

    De geïntegreerde vaatwasser: Bij deze vaatwasser is alleen het bedieningspaneel te zien. Dit is vaak een smalle strook aan de bovenzijde van het front met knoppen en eventueel een klein scherm.
    De volledig geïntegreerde vaatwasser: Deze vaatwasser heeft geen knoppen of schermen op het front. Het bedieningspaneel is verstopt in de bovenkant van de deur en alleen te gebruiken wanneer u de deur opent.
    Vrijstaande vaatwasser: Deze vaatwasser kan precies onder het werkblad van de keuken geschoven worden. U kunt hier eventueel een sokkel voor plaatsen.

Bepaal de nishoogte en nisbreedte van de vaatwasser

De volgende stap is het meten van de nishoogte van de vaatwasser. De standaard nishoogte van een vaatwasser is 82 centimeter en variabel in te stellen tot ongeveer 86,5 centimeter. Naast het standaard formaat bestaan er ook verhoogde vaatwassers, die geschikt zijn voor verhoogde aanrechtbladen. Deze vaatwassers zijn 87 tot en met 92 centimeter hoog. Wanneer uw oude vaatwasser een verhoogd model betrof, dient u deze ook met een verhoogde vaatwasser te vervangen. Wanneer u dit niet doet kan het frontpaneel te lang zijn, waardoor de deur niet meer open kan.
Vervolgens dient u de nisbreedte van de vaatwasser op te meten. Inbouwvaatwassers zijn er standaard in twee breedtes. Er zijn vaatwassers van 45 centimeter en vaatwassers van 60 centimeter. Het is uiteraard belangrijk om te bekijken of uw nieuwe vaatwasser wel in uw keuken past.

De vaatwasser (laten) plaatsen

Heeft u het type en de grootte van de vaatwasser bepaald? Dan kunt u een vaatwasser aanschaffen en installeren. Wanneer u naast het installeren van een vaatwasser ook andere onderdelen van de keuken wilt vernieuwen, kunt u contact opnemen met Intereno. Wij vervangen als keukenrenovatie experts ook keukenapparatuur en helpen u graag verder.

Afspraak maken