Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Robots in de keuken

Het zal voor de meeste mensen nog overkomen als science fiction maar als het aan Moley Robotics ligt (een bedrijf uit de UK) is het rond 2017 realiteit: robotarmen die in staat zijn om meer dan 2000 gerechten te koken.

Het bedrijf vroeg Tim Anderson (een topkok en winnaar van het BBC-programma Masterchef) om gedurende een periode van een paar maanden speciale handschoenen te dragen waarmee al zijn handelingen in de keuken konden worden opgenomen. Deze 3D opnames zijn vervolgens omgezet in algoritmes en geprogrammeerd in de robotarmen. Zodoende lukte het het bedrijf om in twee jaar tijd een volledige robotkeuken te ontwikkelen, zie jij het al voor je?

Robotkeukens als vorm van keukenrenovatie?

Moley Robotics geeft aan een volledige robot keuken voor $15.000,- te kunnen opleveren, dat zal voor de meeste mensen een aardige cent zijn maar dan heb je ook wel iets unieks! Het zou zomaar kunnen dat we over een aantal jaren van robotarmen in de keuken niet meer raar opkijken, misschien worden huizen zelfs wel standaard opgeleverd met een robotkeuken, wie zal het zeggen?

Qua keukenrenovatie zullen robotkeukens ook de nodige mogelijkheden met zich meebrengen. Stel je voor dat een robotkeuken een serieuze overweging is, waar moet je dan zoal op letten? Wellicht dat de moderne uitstraling niet helemaal past bij de rest van het interieur, of wellicht wil je ook nog ruimte overhouden om zelf te koken van tijd tot tijd. Het zijn zaken waar de meeste mensen zich vandaag de dag waarschijnlijk nog niet heel erg mee bezighouden. In de toekomst zullen we zien of robotkeukens daadwerkelijk een succes worden.

Voor tips over keukenrenovatie anno 2015, neem contact op met Intereno!

Bronnen

Afspraak maken