Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Oliebollen zonder nare geurtjes

De jaarwisseling en oliebollen zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. De oliebol is per uitstek het deegwaar wat wij Nederlanders graag eten op oudejaarsavond. Met of zonder rozijnen, de oliebollen zijn geliefd bij jong en oud. Met een servetje en wat poedersuiker eten we gemiddeld vijf oliebollen per persoon tijdens de jaarwisseling. De meeste mensen zijn het erover eens dat versgebakken oliebollen uit eigen keuken het lekkerst zijn. Met verschillende ingrediënten zoals kaneel en appel proberen we dan ook tal van verschillende recepten. We klagen echter massaal over de stank die het bakken van oliebollen geeft. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u zo min mogelijk stankoverlast in de keuken ervaart?

Oliebollen bakken in de keuken zonder stank

Wilt u graag oliebollen in eigen keuken bakken? Er is een klein trucje wat ervoor zorgt dat uw keuken niet zo gaat stinken van de vette frituurlucht. Wanneer u de oliebollen in een gewone pan of frituurpan bakt, kunt u een klein pannetje met azijn op een ander gaspitje zetten. Zorg ervoor dat het azijn nét niet kookt wanneer u begint met het bakken van de oliebollen. Laat het pannetje op een laag vuurtje staan en zet het pas uit als u klaar bent met bakken. De dampen van het azijn zorgen ervoor dat de nare lucht tijdens het bakken van de oliebollen beperkt blijft.

Bakken in de bijkeuken, garage of tuin

Wilt u er zeker van zijn dat uw keuken niet veranderd in een ruimte met frituurdampen? Dan is het een overweging om de oliebollen ergens anders te bakken. Een bijkeuken of garage zijn een goede optie, maar ook buiten bakken is een mogelijkheid. Wel dient u er rekening mee te houden dat het kan regenen, sneeuwen of erg koud kan zijn. Ook dit jaar liggen de temperaturen rond de jaarwisseling weer rond het vriespunt, een overkapping of verwarming is dan ook geen overbodige luxe!

Zelfgebakken, maar dan net even anders

Wilt u wel ‘zelfgebakken oliebollen’ maar wilt u vooral niet teveel gedoe en stank in huis? De oliebollenkramen staan ook dit jaar weer overal in het land. Verse oliebollen kosten in de oliebollenkraam wellicht wat meer dan wanneer u ze zelf maakt, maar ze smaken minstens zo lekker.
Wij wensen iedereen een gezond, gelukkig en voorspoedig 2017 toe. Tot volgend jaar?

Afspraak maken