Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Matte of hoogglans keuken?

U bent op zoek naar een nieuwe keuken of wilt uw keuken wellicht laten renoveren? Veel mensen hebben moeite bij het kiezen van de juiste materialen en kleuren. Wilt u een donker of een licht aanrechtblad? En gaat u voor hoogglans of matte keukenkastjes? Wij vertellen u graag wat de verschillen tussen hoogglans en mat zijn, zodat de keus voor u wellicht een stukje gemakkelijker wordt.

Wat is populairder?

Ondanks het feit dat we onszelf niet willen vergelijken met de rest van Nederland, is het toch fijn om te weten waar de meerderheid van de mensen voor kiest. Zijn de hoogglans keukens het populairst, of kiezen de meeste mensen toch voor een matte keuken? De hoogglans keuken is sinds zijn intreding gestaag gegroeid in aftrek. Het is op dit moment nog altijd de meest gekozen afwerking. Toch zien we dat een matte keuken bezig is met een retour. Ook de matte keuken is weer helemaal van deze tijd. Dit komt onder andere doordat de matte keuken leverbaar is in verschillende natuurlijke kleuren zoals beige of licht grijs. Dit geeft de keuken een behaaglijke sfeer ten opzichte van wit of een felle kleur zoals rood.

Voor en nadelen van hoogglans

Hoogglans heeft ten opzichte van matte keukenkastjes een aantal voor- en nadelen. Allereerst zijn vingerafdrukken en andere vette plekken erg goed zichtbaar op een hoogglans keuken. Wanneer u een gezin met kleine kinderen heeft is dit dus niet altijd de beste keuze. Daarnaast moeten dit soort keukens regelmatig schoongemaakt worden. Op zich geen probleem, maar minder handig wanneer u niet van schoonmaken houdt.

Een voordeel van een hoogglans keuken is het feit dat deze licht weerkaatst. Dit zorgt ervoor dat een hoogglans keuken in een lichte kleur gemakkelijk geplaatst kan worden in donkere hoeken. Een hoogglans keuken lijkt ondanks de donkere ruimte toch vrij licht. Dit geeft over het algemeen een ruimtelijke indruk.
Daartegenover staat echter wel dat een hoogglans keuken in de volle zon kan zorgen voor ergerlijke schitteringen. Het is dus van belang om na te gaan hoe de lichtinval in uw woning is.

Gaat u voor de matte keuken?

Een matte keuken heeft uiteraard geen last van schitteringen. Daarnaast is een matte keuken vaak leverbaar in natuurlijke kleuren, waardoor uw keuken een warme uitstraling krijgt. Ook zijn vingerafdrukken minder goed zichtbaar.

U kunt niet kiezen?

Wilt u uw keuken laten renoveren maar weet u niet of u voor hoogglans of mat moet kiezen? Maak gerust een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseur komt bij u thuis en bekijkt uw keuken. Hij zal u adviseren over de opties en meekijken wat in uw geval de beste keuze zou zijn.

Afspraak maken