Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kom alles te weten over folie ommantelde fronten

Keukenfronten zijn zeer belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Dit is namelijk het eerste wat je ziet als je naar de keuken kijkt. Met keukenfronten heb je dus de mogelijkheid om je keuken eigen te maken en geef je het een eigen stijl. In dit blogbericht zoomen we in op folie ommantelde fronten.

Wat zijn folie ommantelde fronten?

De enige onderplaat waar folie ommantelde fronten van worden gemaakt zijn MDF vorm deuren. Om deze onderplaat wordt een kunststoffolie getrokken en dit vormt dan het keukenfront. Doordat de folie zo strak om de onderplaat wordt getrokken zijn de fronten naadloos wat zorgt voor een strakke uitstraling.

De voordelen van folie ommantelde fronten

Folie ommantelde fronten hebben vele voordelen. Zo zijn de fronten makkelijk in onderhoud doordat de fronten naadloos zijn. Hierdoor heb je binnen no time de keuken gepoetst omdat je niet in naadjes of kiertjes hoeft schoon te maken. Door alleen snel een doekje over het vlakke front te halen is je keuken al spik en span. Een ander voordeel is dat je zelf kan kiezen welke folie je wilt. Hierdoor bepaal je zelf of je een glad of geprofileerd front in je keuken wilt en of je liever een matte kleur hebt of juist de voorkeur uitgaat naar een glanzende kleur. De mogelijkheden zijn erg groot!

Wat als de folie loslaat?

Een klacht die regelmatig voorkomt is dat de folie begint los te komen van de onderplaat. Dit komt vaak doordat de kwaliteit van de lijm niet goed is. De lijm begint dan los te laten door temperatuurverschillen, waar we in Nederland nog wel eens last van hebben, of doordat er vocht tussen is gekomen. Door de temperatuurverschillen zet de ondergrond uit bij warmte en krimpt weer bij kou waardoor de lijm los gaat laten als dit vaak gebeurt.

Om te voorkomen dat de folie gaat loslaten, zijn er drie dingen die je kan doen:

  1. Zorg dat je in je keuken goede ventilatie hebt.
  2. Plaats geen apparaten zoals een koffiezetapparaat of waterkoker onder de kastjes om vocht in de folie te voorkomen.
  3. Poets de keukenfronten met een natte doek.

Door bovenstaande tips op te volgen zijn folie ommantelde fronten een échte aanrader voor jouw keuken!

Afspraak maken