Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies voor een marmeren aanrechtblad!

Steeds vaker zien we het terug in keukens: een marmeren aanrechtblad! Vind je dit er mooi uit zien en lijkt het je ook wel wat om een keuken te kiezen met een marmeren aanrechtblad? Lees dan dit blogbericht waarin we je alles vertellen over een keuken met een aanrechtblad van marmer.

1. Wat is marmer?

Marmer is net als graniet een natuursteen die goed kan worden gebruikt om te functioneren als aanrechtblad. Dit komt doordat marmer een zeer harde steensoort is, maar marmer heeft aan de andere kant wel een zachte toplaag. Je kan marmer herkennen aan de ‘aders’ die door het gesteente heen lopen. Doordat marmer uit de natuur komt, betekent dit dat geen een aanrechtblad hetzelfde is. Door te kiezen voor marmer in de keuken haal je echt een stukje natuur in huis. Helaas heeft het feit dat marmer een natuursteen is ook nadelen. Het betekent namelijk dat een marmeren aanrechtblad onderhoudsgevoelig is. De zachte toplaag zorgt er ook voor dat het aanrechtblad gevoelig is. Om te voorkomen dat het marmeren aanrechtblad snel beschadigd, wordt het aangeraden om het blad te behandelen met impregneermiddel. Dit het liefste ieder kwartaal.

2. Een marmeren aanrechtblad is voor iedereen

Het meest bekende soort marmeren aanrechtblad is wit en is sterk geaderd. Dit betekent dat de aders in het blad duidelijk te zien zijn. Maar dit is zeker niet de enige mogelijkheid die je hebt wat betreft een marmeren aanrechtblad. De keuze met marmer is namelijk reuze. Zo is er een groot aanbod aan kleuren te kiezen zoals beige, grijs, zwart, wit, groen, rood, geel, blauw en roze. Daarnaast is er ook nog de keuze in adering. Houd je bijvoorbeeld niet van heftige patronen? Kies dan voor een lichte adering. Wil je juist dat het aanrechtblad opvalt in de keuken? Kies dan voor een sterke adering. Ook is er ook nog de keuze in de dieptes van het marmer, kleurschakeringen en de afwerking van het aanrechtblad. Hierdoor kan je een marmeren aanrechtblad volledig laten passen bij je wensen! Tot slot kun je er ook voor kiezen om een marmer-look aanrechtblad te nemen. Dit bestaat uit een kern van Multiplex en een toplaag van HPL. Dit ziet er exact hetzelfde uit als het natuursteen marmeren aanrechtblad, maar dan is het gemaakt van een ander materiaal! 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een marmer-look aanrechtblad in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

 

Afspraak maken