Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukeninspiratie: Kies voor een industriële keuken!

 

Wat is een industriële keuken?

De woorden die gelijk naar boven komen bij een industriële keuken zijn stijlvol, robuust en stoer. Bij deze keukenstijl hoeft niet alles perfect afgewerkt te zijn, maar is het juist de bedoeling dat je bijvoorbeeld nog een pijpleiding kan zien. Hoe creëer je deze stijl in je eigen keuken? We vertellen er meer over in dit blogbericht.

1. Kleuren

Om een industriële keuken te creëren, is het van belang om de juiste kleuren te gebruiken. Er zijn verschillende kleuren die terug kunnen komen zoals zwart, grijs, rood koper en bruin. Hierin kan je natuurlijk verschillende combinaties maken. Zo kan je ervoor kiezen al deze kleuren door elkaar te gebruiken of alleen grijs en rood koper te combineren. Wil je juist een warmere uitstraling dan zijn de kleuren bruin en rood koper ideaal. Doordat je met meerdere kleuren toch een industriële stijl kan creëren kan iedereen de keuken maken naar zijn of haar smaak.

2. Aanrechtbladen

Bij een industriële keuken passen verschillende soorten aanrechtbladen. De materialen die het meeste voorkomen zijn composiet, roestvrij staal en beton. Het voordeel van composiet is dat dit materiaal beschikbaar is in meerdere kleuren. Hierdoor kan je het blad perfect afstemmen op de rest van de keuken. Door de jaren heen ontstaan er vaak krassen of oneffenheden op het aanrechtblad. Bij deze keukenstijl is dat absoluut niet erg. Dit geeft juist een extra effect aan de industriële keuken.

3. Keukenkastjes

Wanneer je gaat kijken naar de keukenkastjes zijn er verschillende mogelijkheden. De eerste optie is om te kiezen voor natuursteen keukenfrontjes. Natuursteen staat bekend om haar oneffenheden wat perfect past bij een industriële keuken. De tweede optie is om te kiezen voor betonlook keukenkastjes. Hier komt de grijze kleur weer in terug wat dus ook past bij deze keukenstijl. Ook RVS keukendeurtjes kunnen goed passen in een industriële keuken. Je bent dus echt niet beperkt om bij een materiaalsoort te blijven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een industriële keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken