Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies voor een inductieplaat met afzuiging!

Een afzuiging is noodzakelijk in de keuken! Dat weet iedereen die regelmatig eten klaarmaakt. Zo hebben de meeste mensen vast wel eens de afzuiging te laat aangezet waardoor de geur van het eten al door heel de woning was verspreid en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Helaas zijn afzuigingen niet het mooiste in de keuken en daarom kun je ze tegenwoordig ook verwerken in de inductieplaat. In dit blogbericht vertellen we je hier meer over!

1. Waarom een inductieplaat met afzuiging?

Steeds meer mensen kiezen voor een inductieplaat met afzuiging omdat dit vele voordelen met zich mee brengt.  Een inductieplaat met afzuiging wil zeggen dat de afzuiging letterlijk in de plaat is bevestigd. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte kan creëren voor bijvoorbeeld keukenkastjes, omdat er geen afzuiging boven de inductieplaat hoeft te hangen. Hierdoor is het ook mogelijk om een inductieplaat op een kookeiland te bevestigen zonder een afzuiging erboven te hangen. In sommige woningen is dit namelijk niet mogelijk omdat de afzuiging boven de plaat niet kan worden geïnstalleerd, maar dat is verleden tijd. Een ander voordeel van een afzuiging in de inductieplaat is dat het minder lawaai maakt. Normaal gesproken sta je dichtbij de afzuiging, maar doordat hij verplaatst naar beneden wordt het geluid minder hard. Het is belangrijk om te vermelden dat een inductieplaat met afzuiging ook te combineren is met flexinductie. Hier zijn er geen vaste plekken waar de pannen moeten staan om op te warmen. Het laatste voordeel is dat een inductieplaat met afzuiging efficiënter is, omdat deze afzuiging dichterbij de pannen zit. Hierdoor heeft de lucht geen kans om omhoog te gaan of zich te verspreiden.

2. De nadelen van een inductieplaat met afzuiging

Hoewel er aan de inductieplaat met afzuiging veel voordelen zitten, heeft het helaas ook een paar nadelen. Zo ligt de prijs een stuk hoger en is het meer werk om de inductieplaat met afzuiging schoon te maken. Als neemt de afzuiging onderin de keuken veel ruimte in. Je bespaart boven dus ruimte, maar dit wordt onderin de keuken opgevuld.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een inductieplaat met afzuiging in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken