Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies voor de juiste keukengrepen!

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken moet er aan veel verschillende zaken worden gedacht. Hierbij kan je denken aan de stijl van de keuken, de indeling en welke apparatuur er zeker niet kan ontbreken. Ook moet er worden nagedacht over de kleinere details zoals keukengrepen. Ondanks dat ze maar klein zijn, hebben ze toch een grote invloed op de keuken. In dit blogbericht wordt ingezoomd op keukengrepen!

De keukenstijl bepaald de grepen

Voor het kiezen van de juiste keukengrepen is het van belang om eerst te bepalen welke stijl de keuken gaat worden. Iedere greep geeft namelijk een andere uitstraling en deze uitstraling moet natuurlijk overeenkomen met de rest van de keuken. Als dit niet het geval is kan dit de keuken breken, met andere woorden: keukengrepen maken of breken de keuken. Daarom wordt hieronder toegelicht welke grepen het beste passen bij welke keukenstijl!

1. Handgrepen in de industriële keuken

Een industriële keuken staat voor stoer, ruimtelijk en grof. Daarom mogen de handgrepen zeker opvallen. Vaak wordt voor het materiaal van de handgrepen gekozen voor metaal en dit hoeft niet volledig afgewerkt te zijn. Het mag dus oneffenheden bevatten. Aangezien de handgrepen mogen opvallen, zie je ze vaak terug in dezelfde breedte als de keukenkastjes

2. Landelijke keuken

Landelijke keukens staan vooral bekend als gezellige woonkeukens met een klassieke stijl. Om die klassieke stijl in de keuken te verwerken, spelen keukengrepen een belangrijke rol. De grepen in een landelijke keuken zijn namelijk erg sierlijk en in de vorm van een knop. Hoe je dus bij industriële keukens grepen hebt over de hele breedte, heb je bij landelijke keukens slechts een knop op de keukenkastjes. 

3. Moderne keuken

Handgrepen mochten in bovenstaande stijlen opvallen, maar dat is bij de moderne keukens helemaal niet het geval. Bij deze keukenstijl moet de uitstraling zo strak mogelijk zijn en een greep op een keukenkastje zorgt niet voor deze uitstraling. Daarom wordt er in de moderne keuken vooral gekozen voor greeploze keukenkastjes. Mocht je toch een keukengreep willen in een moderne keuken? Dan zijn greeplijsten de ideale oplossing. Dit zijn keukengrepen die je amper ziet waardoor de strakke uitstraling behouden blijft!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van keukengrepen in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken