Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Kies de juiste oven voor uw keuken

Wanneer u uw keuken laat renoveren komt daar vaak ook nieuwe apparatuur bij kijken. Een van de grotere apparaten in de keuken is de oven. Maar hoe kiest u nu de juiste oven voor uw situatie? Wij zullen een aantal zaken voor u op een rij zetten, welke helpen bij het kiezen van de juiste oven voor uw keuken.

Wat doet u met uw oven

Bedenk allereerst goed wat u met uw oven doet. De een gebruikt zijn oven nu eenmaal intensiever dan de ander. Bakt u iedere week wel gebak of taart? Of gebruikt u de oven slechts eens in de paar weken voor het opwarmen van een pizza? Hoe vaker u uw oven gebruikt, hoe prettiger het is om een wat ruimere oven aan te schaffen. Bedenk dus goed hoe vaak u de oven gebruikt en hoe groot de oven zou moeten zijn.

Veiligheid van de nieuwe oven

Veiligheid staat voorop in de keuken. Dit gaat helemaal op wanneer er kleine kinderen aanwezig zijn. Zij kunnen zich lelijk bezeren aan scherp keukengerei of een warme oven. Wanneer u gaat voor extra veiligheid kunt u kiezen voor een oven met een koude deur. Deze deur wordt aan de buitenzijde van de oven niet heet, wat de kans op brandwonden aanzienlijk kleiner maakt.

Het poetsen van de nieuwe oven

Het poetsen van een oven kan een vervelend klusje zijn. De een legt zijn hart en ziel erin, de ander heeft er een hekel aan. Bedenk goed of u uw oven regelmatig schoon maakt. Wanneer u uw keuken laat renoveren zal het schoonmaakgedrag niet erg veranderen. Er zijn zelf reinigende ovens op de markt. Dit zijn de zogenaamde Pyrolyse-ovens. Deze oven heeft een speciale stand welke zo heet wordt, dat alles in de oven verbrand. U hoeft vervolgens enkel het as uit de oven te verwijderen en de oven is weer ontdaan van vet en etensresten.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Intereno te bieden heeft, of heeft u vragen over keukenrenovatie in zijn algemeen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Afspraak maken