Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Keukenwand inspiratie

Met de keukenwand kunt u vele kanten op. U kunt kiezen voor tegels, glas, een spatwand, behang of juist een matte of felle verf. In dit blog leggen we alle opties uit en raakt u geïnspireerd door alle mogelijkheden. 

1. Betegelde keukenwand

Tegels voor in uw keuken zijn erg gevarieerd en de mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft u ooit gehoord van metrotegels? Dit zijn tegels die tot aan het plafond gezet kunnen worden. Hierdoor creëert u eenheid en een autthentiek design.

Naast metrotegels kunt u ook kiezen voor grote marmeren tegels. Hiermee geeft u de keuken een klassieke en chique uitstraling. Het grote voordeel van marmer is dat het makkelijk te combineren is. U kunt zelfs kiezen voor een werkblad in dezelfde stijl.

Een trend die we regelmatig terugzien op dit moment zijn de visgraattegels. Deze speelse optie zorgt voor een mooi contrast. U kunt namelijk kiezen voor een effen patroon in het wit, of juist afwisselen met kleuren.

Om uw keuken tot een geheel te maken kunt u ervoor kiezen om de achterwand met dezelfde tegels te bekleden als uw vloer. Hiermee trekt u de stijl van de woonruimte helemaal door in de keuken, waardoor er een uniek totaalplaatje ontstaat.

Verder bestaan er nog opties zoals moderne terrazzo tegels, patchwork, een diamantpatroon en tegels met illustraties. Bij Intereno denken wij graag mee over de mogelijkheden en kijken we samen wat bij uw hernieuwde keuken past.

2. Glazen keukenwand

Als u denkt dat een glazen achterwand puur een glazen plaat is, dan heeft u het mis. Een glazen achterwand kan perfect aangesloten worden bij uw keuken. U kunt kiezen uit een specifieke kleur of een mooie print. Een glazen keukenwand blijft jaren mooi en is makkelijk in onderhoud. U hoeft deze slechts af te doen met een doekje. Wilt u een uniforme uitstraling in uw keuken? Dan is een glazen achterwand een goede optie voor u. Het enige nadeel is dat u snel vlekken ziet op een glazen achterwand. Een makkelijke manier om dit schoon te maken is door eerst de achterwand af te doen met een vochtige doek die geweekt is in ontvetter en daarna met een droge doek na te bewerken.

3. Spatwand

Een spatwand is meer dan alleen een achterwand om uw muur vlekvrij te houden. U kunt namelijk kiezen uit allerlei materialen. Waaronder keramiek, natuursteen, rvs en composiet. 

Keramiek is uitstekend bestand tegen hitte en vocht. Daarnaast is het niet poreus en hoeft het niet geïmpregneerd te worden. Het is dus qua onderhoud een makkelijke keuze. Een spatwand van natuursteen is een ander kaliber. Hiermee kust u voor stijlvol en klassiek. 

Natuursteen is uiteenlopend, er zijn stenen die poreuzer zijn dan andere soorten of stenen die geïmpregneerd moeten worden. Met natuursteen kiest u voor een unieke eyecatcher in uw keuken, maar niet voor gebruiksgemak.

Rvs is hygiënisch, vet- en hittebestendig. Dit is dus een duurzame en onderhoudsvrije keuze. Daarnaast kiest u met een rvs-achterwand ook voor een mooie industriële uitstraling.

4. Geverfde achterwand

U kunt natuurlijk uw achterwand in allerlei kleuren en stijlen verven, de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar het grote nadeel is natuurlijk dat verf niet vlekvrij is. Zelfs de kleinste spetters worden zichtbaar. Als u regelmatig kookt, dan weet u hoe snel het kan gaan spetteren, het is simpelweg onoverkomelijk. 

Maar wist u dat er afwasbare verf bestaat? Deze verf wordt ook wel schrobvaste verf genoemd en is net zo makkelijk aan te brengen als gewone verf. Waar u op moet letten bij het aanschaffen van deze verf is de schrobklasse. Schrobklasse 1 is de verf die u het makkelijkst reinigt, en nummer 3 het moeilijkste. Het enige wat u hoeft te doen bij deze verf, is in het geval van vlekken er een keer met een natte doek overheen te gaan en het vuil is weg.

Dus bent u een echte kookfanaat? Dan is afwasbare muurverf voor uw achterwand zeker handig om eens over na te denken.

Zoekt u een nieuwe achterwand?

Bij Intereno knappen we uw keuken op binnen één dag en denken we graag met u mee over de achterwand die bij uw wensen aansluit.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken