Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De juiste werkhoogte voor uw keuken

Het belang van werken op de juiste hoogte is van groot belang om rugklachten te voorkomen. Veel werkplekken zijn tegenwoordig al voorzien van in hoogte verstelbare bureaus. Ook zijn veel stoelen in hoogte verstelbaar. Maar hoe zit dat eigenlijk met uw keuken? Is uw keuken wel op de optimale hoogte geplaatst?

Keukenapparatuur op de juiste werkhoogte

Het werken op de juiste hoogte is dus van belang ter voorkoming van rugklachten. Het is uiteraard niet mogelijk om alles op dezelfde hoogte te plaatsen, maar het is van belang om tillen met een gebogen rug zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom is het verstandig om keukenapparatuur zoals een oven of een koelkast op de juiste hoogte te plaatsen. Een keukenapparaat wat minder vaak op hoogte geplaatst wordt is de vaatwasmachine. Dit heeft met name te maken met de grootte en het gewicht van een vaatwasmachine. Vaatwasmachines zijn in de meeste gevallen direct onder het werkblad te vinden.

Koken op de juiste hoogte

Naast keukenapparatuur is ook het koken op de juiste hoogte van belang. Dit is niet alleen van belang voor de rug, maar zorgt ook voor een stukje extra veiligheid. Het koken van water of snijden van groente moet uiteraard niet op te grote hoogte gebeuren. Dit is onder andere de reden dat veel personen in een rolstoel de keuken laten aanpassen. Hoe staat het met uw keuken, is alles op de juiste hoogte geplaatst?

Nieuwbouw? Kies direct de juiste hoogte

Gaat u een nieuw(bouw) huis kopen en koopt u een compleet nieuwe keuken? Het is aan te raden om direct rekening te houden met de hoogte van uw keuken en apparatuur. Zo heeft u nog jarenlang plezier van een prettige keuken. Wanneer uw keuken verouderd is kunt u uw keuken laten vernieuwen met nieuwe keukendeurtjes en/of apparatuur. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Neem gerust contact met ons op via onze contact pagina.

Afspraak maken