Een ruime keuken | Intereno

De juiste werkhoogte voor uw keuken

Het belang van werken op de juiste hoogte is van groot belang om rugklachten te voorkomen. Veel werkplekken zijn tegenwoordig al voorzien van in hoogte verstelbare bureaus. Ook zijn veel stoelen in hoogte verstelbaar. Maar hoe zit dat eigenlijk met uw keuken? Is uw keuken wel op de optimale hoogte geplaatst?

Keukenapparatuur op de juiste werkhoogte

Het werken op de juiste hoogte is dus van belang ter voorkoming van rugklachten. Het is uiteraard niet mogelijk om alles op dezelfde hoogte te plaatsen, maar het is van belang om tillen met een gebogen rug zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom is het verstandig om keukenapparatuur zoals een oven of een koelkast op de juiste hoogte te plaatsen. Een keukenapparaat wat minder vaak op hoogte geplaatst wordt is de vaatwasmachine. Dit heeft met name te maken met de grootte en het gewicht van een vaatwasmachine. Vaatwasmachines zijn in de meeste gevallen direct onder het werkblad te vinden.

Koken op de juiste hoogte

Naast keukenapparatuur is ook het koken op de juiste hoogte van belang. Dit is niet alleen van belang voor de rug, maar zorgt ook voor een stukje extra veiligheid. Het koken van water of snijden van groente moet uiteraard niet op te grote hoogte gebeuren. Dit is onder andere de reden dat veel personen in een rolstoel de keuken laten aanpassen. Hoe staat het met uw keuken, is alles op de juiste hoogte geplaatst?

Nieuwbouw? Kies direct de juiste hoogte

Gaat u een nieuw(bouw) huis kopen en koopt u een compleet nieuwe keuken? Het is aan te raden om direct rekening te houden met de hoogte van uw keuken en apparatuur. Zo heeft u nog jarenlang plezier van een prettige keuken. Wanneer uw keuken verouderd is kunt u uw keuken laten vernieuwen met nieuwe keukendeurtjes en/of apparatuur. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Neem gerust contact met ons op via onze contact pagina.

6 antwoorden
 1. Hannie Geskus
  Hannie Geskus zegt:

  Fijn dat een keuken op de juiste hoogte miet zijn. Maar ik gad in dit artikel graag een leidraad gezien voor wat nu de juiste hoogte dient te zijn voor een aanrechtblad.

  Beantwoorden
  • Simon
   Simon zegt:

   Hoi Hannie,

   We hebben geen hoogte genoemd omdat we bang zijn dat men teveel focust op de centimeters. De juiste hoogte hangt af van de lengte van de personen die aan het aanrecht werken.
   We hebben wel een leidraad voor u. Meestal liggen de waardes tussen 90 en 93 cm van de grond.

   Groeten,
   Intereno

   Beantwoorden
 2. J. Hake
  J. Hake zegt:

  Onze werkbladhoogte is 99 cm. Mijn vrouw is ca. 1,65 m en ik 1, 85 m. We koken beiden in de keuken. Deze hogere hoogte bevalt ons prima. Wel zijn daardoor de keukenkastjes boven het aanrecht op een dusdanige hoogte gekomen dat mijn vrouw niet meer bij de bovenste 2 planken kan (kast van 3 planken). Daar leg je dus de spullen die je niet alle dagen nodig hebt.

  Beantwoorden
  • Simon
   Simon zegt:

   Hallo Monique,

   Dit is standaard helaas niet mogelijk. Wel kunt u kiezen voor een dikker aanrechtblad waardoor het werkgedeelte hoger komt te liggen.
   Het verschil tussen en dun of dik aanrechtblad blijft natuurlijk wel beperkt.

   Groeten,
   Team Intereno

   Beantwoorden
   • M.Torenbosch
    M.Torenbosch zegt:

    Dank u wel voor uw antwoord! Als we verhuisd zijn gaan we kijken of dat mogelijk is (het gaat namelijk om de keuken in ons nieuwe huis)
    . met vriendelijke groet, Monique

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *