Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De juiste keukenapparatuur voor kerstklassiekers

Ieder jaar slooft Nederland zich weer uit met de diners tijdens de feestdagen. We maken ontzettend lekkere gerechten en proberen nieuwe recepten. Toch zijn er een aantal kerstrecepten die we met recht ‘kerstklassiekers’ kunnen noemen. Iedereen heeft deze gerechten wel eens gegeten. Maar is uw keuken wel klaar voor deze heerlijke kerstklassiekers?

Een ruime oven voor de kalkoen

Kalkoen uit de oven is een heerlijke klassieker. De kalkoen kan met allerlei soorten vulling gevuld worden, waardoor hij naar eigen smaak gebakken kan worden. Een bekend recept is het gevulde kalkoen recept van de Britse topchef Jamie Oliver.
Een kalkoen komt echter in verschillende formaten. Het is belangrijk om op voorhand te controleren of uw oven wel groot genoeg is. U zult niet de eerste zijn die tijdens het voorbereiden van het kerstdiner tot de ontdekking komt dat de kalkoen net iets groter uitvalt dan gedacht. Wees gewaarschuwd!

Garnalen in de vaatwasser?

Heerlijke garnalen, geserveerd in een hoog glas met een beetje bieslook. Dat is de Nederlandse garnalencocktail! De dressing maakt het gerecht helemaal af, waarna we ons allen in een heus restaurant wanen. Dit klassieke voorgerecht komt ieder jaar weer bij veel kerstdiners langs. Al de vuile glazen, pannen, messen, snijplanken en bakjes moeten natuurlijk ergens blijven. Daarom draait de vaatwasmachine overuren rondom kerst. Een ruime vaatwasmachine is tijdens kerst dan ook eerder noodzaak dan luxe. Kan uw vaatwasmachine de grote hoeveelheid vaat tijdens de feestdagen aan?

Met z’n alle gourmetten

Wellicht minder culinair, maar ontzettend populair; gourmetten! Lekker met z’n alle aan tafel bakken wat je lekker vindt. Gourmetten is niet alleen erg lekker, maar ook ontzettend gezellig. Kerst draait immers om samen zijn met de mensen die je dierbaar zijn. Gourmetten gaat het best aan een ruime tafel, waar veel ruimte is voor extra’s zoals kaas, ui, ei, tomaat en andere ingrediënten. Een echte gelegenheid voor een leefkeuken dus!
Wat is uw favoriete recept voor de feestdagen? Kiest u voor één van de klassiekers, of gooit u het roer helemaal om? We horen het graag!

Afspraak maken