Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Is steigerhout in de keuken wel zo verstandig

Steigerhout is een houtsoort dat gemaakt wordt van vurenhout. De planken zijn doorgaans 20 centimeter breed en zo’n 3 centimeter dik. De planken werden voornamelijk gemaakt voor het bouwen van steigers, maar zijn steeds vaker het decor van een moderne woonkamer of terras. De robuuste uitstraling van het hout geeft een stoere look, iets wat steeds meer mensen aanspreekt. Toch is steigerhout vrij weinig in keukens terug te vinden. Dit is echter niet zonder reden.

De eigenschappen van steigerhout zijn onhandig voor de keuken

Steigerhout is gemaakt van Scandinavisch naaldhout. In de meeste gevallen betreft het vurenhout, maar ook grenen en lariks wordt regelmatig gebruikt. Hier zit direct ook het probleem als het gaat om steigerhout in de keuken. Houtsoorten zoals lariks en grenen hebben de eigenschap om vocht snel op te nemen. Dit is natuurlijk niet wenselijk in de keuken!

Steigerhout behandelen voor gebruik in de keuken

Om te voorkomen dat het steigerhout in de keuken vocht absorbeert, zal het behandeld moeten worden. Steigerhout is echter een houtsoort die zich uitermate leent om niet te behandelen. Dit is dan ook de reden dat steigerhout niet vaak in keukens te vinden is. Wanneer u het steigerhout wel behandelt, kunt u het behandelen met steigerhoutbeits of speciale lak. Een veel gemaakte fout is om beits of lak te gebruiken die niet vochtregulerend is. Dit kan ervoor zorgen dat het hout gaat rotten.

Steigerhout bij Intereno?

Intereno gebruikt geen steigerhout bij het renoveren van keukens. Wel hebben we tal van andere mooie oplossingen om uw keuken te vernieuwen. Neem eens een kijkje op deze pagina en zie wat de mogelijkheden zijn. Wanneer u vrijblijvend advies van onze adviseurs wenst, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Afspraak maken