Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Indeling van de keuken: keukenkasten of laden?

In een keuken zijn er verschillende opties op het gebied van de indeling. Zo is er de mogelijkheid om onder het aanrechtblad te kiezen voor keukenkastjes en keukenlades. Maar welke optie is nu de beste keuze? Om hierachter te komen worden in dit blogbericht de voor- en nadelen van keukenkastjes en lades onder het aanrechtblad toegelicht!

1. Keukenkasten

Om een traditionele uitstraling van de keuken te creëren, kan je voor onder het aanrechtblad het beste kiezen voor keukenkasten. Dit zie je dan ook het vaakste terugkomen in landelijke en klassieke keukens. De keukenkasten worden meestal ingericht als voorraadkast om chips, sauzen en andere etenswaren in op te bergen. Daarom kan het handig zijn om eerst te bedenken hoeveel etenswaren je meestal in huis hebt en aan de hand daarvan kan je dan bepalen hoeveel keukenkasten er nodig zijn in jouw keuken! Tegenwoordig heb je ook extra hoge keukenkasten om onder het aanrechtblad te bevestigen. Hierdoor kan het werkblad een hoogte bereiken van wel 100 cm. Extra handig aangezien je meer opbergruimte hebt en extra fijn als je wat langer bent en graag in de keuken staat. Tot slot is het met keukenkasten natuurlijk ook mogelijk om kleine ruimtes goed te benutten met hoekkasten. 

2. Keukenlades

Naast de keuze voor onderkasten in de keuken heb je dus ook de mogelijkheid om te kiezen voor keukenlades. Brede lades zorgen voor een strakke uitstraling en komen hierdoor vooral voor in moderne keukens. Het grootste voordeel van keukenlades is dat er 50% meer in kan dan een keukenkast van datzelfde formaat. Daarbij kan je van bovenaf makkelijk zien waar alles staat en dit ook zo pakken omdat de etenswaren of keukengerei niet achter elkaar liggen zoals in een kast. Een nadeel van een keukenlade is dat het snel onoverzichtelijk wordt waardoor het eruit ziet als een zooitje. Daarom zijn ladeverdelers vaak een must in de keukenlades.

keuken lade

3. Het beste voor jouw keuken

Iedere keuken is natuurlijk anders en daarom kan ook de combinatie tussen keukenkasten en keukenlades onder het aanrechtblad de ideale oplossing zijn. Hopelijk kan dit blogbericht je dan helpen bij het maken van een goede verdeling tussen keukenkasten en keukenlades. Wil je graag meer informatie of ben je benieuwd wat Intereno nog meer kan betekenen op het gebied van keukenrenovatie? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken