Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een hygiënische keuken voorkomt vliegen

Heeft u regelmatig last van vliegen in uw huis? Met name in de warmere maanden hebben veel mensen last van vliegen. De bron van deze overlast ligt vaak in de keuken. Het is aan te raden om uw keuken schoon te houden en zo te voorkomen dat u overlast van vliegen ervaart. We geven u enkele tips voor een hygiënische keuken tijdens de zomermaanden.

De juiste plaats voor een afvalbak

Waar staat uw afvalbak? De meeste Nederlandse huishoudens scheiden restafval, GFT-afval en plastic. Het is aan te raden om de afvalbak(ken) goed schoon te houden. Daarnaast is het verstandig om de afvalbakken op een droge plaats in de schaduw te plaatsen. Dit voorkomt dat het afval gaat broeien. Denk bijvoorbeeld aan een afvalbak onder de gootsteen. De afvalbak blijft zo niet alleen uit de zon, maar is ook nog eens netjes weggewerkt achter een keukendeurtje.

GFT-afval in een apart bakje

Het is ook verstandig om GFT-afval in een apart bakje te bewaren. Zo’n bakje zou op een schaduwplek op het aanrecht kunnen staan. Het voordeel hiervan is dat het GFT-bakje meerdere keren per week geleegd kan worden. Het bakje is immers gemakkelijk op te pakken en te legen in een GFT-container. Op deze manier voorkomt u dat het afval gaat broeien en met name fruitvliegjes aantrekt.

Vliegen op een diervriendelijke manier verjagen

Naast het schoon houden van de keuken zijn er ook verschillende diervriendelijke manieren om vliegen buiten de deur te houden. Zo kunt u gebruik maken van vleesetende planten. Deze planten bestrijden eigenhandig ongewenste insecten. Daarnaast kunt u gebruik maken van verschillende soorten kruiden. Vliegen houden niet van kruiden zoals laurier, basilicum en lavendel. Wanneer u kleine bosjes kruiden bij de deuropening hangt, voorkomt u grotendeels dat vliegen uw woning zullen betreden.
Ook altijd al een ingebouwde afvalbak willen hebben, of heeft u andere wensen met betrekking tot aanpassingen aan uw keuken? Intereno is gespecialiseerd in het renoveren van bestaande keukens. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Afspraak maken