Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Houten keukenblad op maat

Een houten keukenblad is er in allerlei soorten en maten. Ieder type houten keukenblad heeft zijn eigen kenmerken, onderhoud, hardheid, voor- en nadelen. In dit blog leest u hier alles over.

Waarom een houten keukenblad?

Een houten keukenblad geeft uw keuken sfeer en een landelijke uitstraling. Het nadeel van dit type keukenblad is dat het met regelmaat behandeld moet worden. Wilt u een onderhoudsvrij keukenblad? Dan kunt u het beste voor een natuurstenen of composieten werkblad kiezen. Om tóch te genieten van de landelijke uitstraling van een houten keukenblad, kunt u er ook voor kiezen om een gedeelte van het werkblad van hout te maken. Hiermee creëert u eigenlijk een bar aan uw keuken. Hoe gezellig is dat?

Onderhoud houten keukenblad

Een houten keukenblad moet met regelmaat geïmpregneerd worden met olie, dit is een nadeel van het houten keukenblad. Het is wel te stellen dat een keukenblad van hout niet onderhoudsvrij is. Maar des te harder het hout is, des te minder onderhoud het nodig heeft.
Is uw werkblad met olie behandeld? Dan kunt u het opschuren, waardoor beschadigingen vanzelf verdwijnen. Verder is het gewenst om natte vaat of vochtige vaatdoeken niet langdurig op het blad te laten liggen, hierdoor ontstaan vochtplekken die er niet makkelijk uitgaan. Tijdens het dagelijkse reinigen kunt u het beste het blad af doen met een natte doek. U mag geen schurende of geconcentreerdere middelen gebruiken, dit kan namelijk blijvende schade veroorzaken.

Welke types houten werkbladen zijn er?

U kunt kiezen uit een beuken-, of eikenhouten aanrechtblad. Maar ook massief houten, stijger houten of juist een houtlook behoort tot de opties. Binnen de mogelijkheden zitten er ontzettend veel verschillen in de kwaliteit, uitstraling, het onderhoud en de kleurmogelijkheden. Hierin zoeken we samen naar het juiste houten keukenblad op maat met u.

Voor- en nadelen houten keukenblad

Voordelen:

  • Keuze is reuze: Er zijn veel soorten houten keukenbladen beschikbaar
  • Ieder stuk hout is uniek, dit ziet u terug in uw keukenblad
  • Hout heeft een tijdloze en warme uitstraling, passend in iedere keuken

Nadelen:

  • Hout is gevoelig en behoeft regelmatig en voorzichtig onderhoud
  • Het materiaal is kras- en stootgevoelig
  • Hout is niet waterdicht

Houtlook keukenblad

Bij Intereno maken we uitsluitend gebruik van houtlook (HPL) werkbladen. HPL staat voor High Pressure Laminaat. HPL is een kunststof materiaal dat zorgt voor een glad aanrechtblad, waardoor het nagenoeg niet poreus is. Dit materiaal is gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch in gebruik. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons, op we staan u graag te woord.

Afspraak maken