Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe maak je een keukenblad schoon?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende keukenbladen. Dat is natuurlijk super handig, omdat je je keuken volledig naar je eigen stijl kan inrichten. Maar doordat de keukenbladen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals natuursteen of kunststof, dienen de keukenbladen op verschillende manieren onderhouden te worden. In dit blogbericht worden 3 keukenbladen uitgelicht waarin we aangeven hoe je ze het beste schoon kan maken!

1. RVS keukenblad

Een RVS keukenblad zie je steeds vaker terug. Het geeft een industrieel, maar ook moderne uitstraling aan je keuken. Helaas is een keukenblad van RVS redelijk besmettelijk. Daarom is het zeker belangrijk om het blad goed schoon te maken. Dit kan je het beste doen door als eerste het losse vuil te verwijderen. Hierbij kan je een vaatdoek gebruiken, maar een klein stukje keukenpapier is ook al goed. Als het losse vuil is verwijderd kan het blad het beste worden gepoetst met een zachte doek. Maak een sopje met bijvoorbeeld allesreiniger en warm water in je spoelbak. Doe het zachte doekje hierin en maak vervolgens het RVS keukenblad schoon. Je kan in plaats van allesreiniger ook groene zeep gebruiken of afwasmiddel. Mocht je je aanrechtblad grondig willen reinigen, kan je ook azijn gebruiken. Vooral azijn spray is ideaal, omdat je hiermee makkelijk vette vingers van het keukenblad kan verwijderen.

2. Graniet keukenblad

Een keukenblad van graniet is makkelijk om schoon te maken. Dit kan je namelijk doen met allesreiniger, afwasmiddel en keuken spray. Meer dan deze middelen heb je absoluut niet nodig. Schoonmaakmiddelen als azijn, antikalk en andere agressieve reinigers moet je juist niet gebruiken. Dit kan namelijk schade geven aan een graniet keukenblad.

3. Composiet keukenblad

Net als graniet is ook een composiet keukenblad makkelijk om te onderhouden. Je kan hiervoor namelijk ieder mild schoonmaakmiddel gebruiken. Belangrijk is om bijtende schoonmaakmiddelen te vermijden. Als laatste moet je bij het schoonmaken van composiet geen schuurspons gebruiken om beschadiging van het blad te voorkomen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van keukenbladen in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken