Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe maak je een keuken spoelbak schoon?

Ga eens na hoeveel dingen er in een week tijd in aanraking komen met uw keuken spoelbak. Vuile afwas, etensresten en waarschijnlijk nog veel meer! Een keuken spoelbak is daarom een ideale broedplaats voor bacteriën, virussen en andere ziektekiemen, zelfs als u uw spoelbak met enige regelmaat schoon spoelt! Tijd voor een grote schoonmaak? Lees hieronder hoe u dit het beste aanpakt:

  1. Maak in een teil een sopje van warm water en allesreiniger
  2. Maak een doekje nat in het sop en neem hier de kraan en spoelbak mee af
  3. Doe wat ontkalkmiddel (bijvoorbeeld Antikal) op een doekje en wrijf hier de complete spoelbak en kraan mee in.
  4. Laat +- een kwartietje inwerken
  5. Droog vervolgens de keuken spoelbak met een droge, schone doek.

Extra tip! Doe een paar druppels chloor op het afvoerputje en wrijf er vervolgens met een afwaskwast overheen. Even naspoelen met water en u heeft weer een stralend afvoerputje.

Hoe schoon is jouw keuken?

Landelijke campagne: hoe schoon is jouw keuken?

Onlangs startte het ministerie van Volksgezondheid en het Voedingscentrum een landelijke campagne genaamd: Ziekmakers zie je niet. De campagne is erop gericht om mensen bewust te maken van de besmettelijke bacteriën die in iedere keuken voorkomen. In Nederland lopen dagelijks zo’n 2000 mensen voedselvergiftiging op, verrassend genoeg ontstaat een groot deel van deze infecties in de eigen keuken. Hebt u zelf nog handige tips om de keuken schoon te houden? Laat het ons weten!

Bekijk hieronder de videocampagne ‘Ziekmakers zie je niet’:

Bronnen:

Afspraak maken