Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe lang gaan keukens mee?

Keukens hebben in de meeste gevallen een lange levensduur. Kijk maar eens naar het aantal keukens dat je tot nu toe hebt gekocht. Vaak zijn dit er niet meer dan twee. Hieruit kan er dus geconcludeerd worden dat een keuken een lange levensduur heeft. Ook uit onderzoek blijkt dit zo te zijn. In Nederland is de levensduur van een keuken ongeveer 19 jaar. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Lees hieronder welke factoren het meest van invloed zijn op de levensduur van je keuken!

Gebruik

De belangrijkste factor om te kijken hoe lang een keuken meegaat is het gebruik. Ga je meerdere keren per week uit eten of eet je vaak kant en klaar maaltijden uit de oven? Dan kan je je voorstellen dat een keuken minder snel slijt dan iemand die de keuken iedere dag drie keer gebruikt. Hoe vaker de keuken wordt gebruikt, hoe sneller er slijtage ontstaat en dus hoe sneller de keuken vervangen moet worden.

Aantal personen in huis

Deze factor hangt samen met het gebruik. Want als er meer personen in een huis wonen die de keuken gebruiken, begint de keuken ook eerder te slijten. Daarbij spelen kinderen ook een grote rol. Zij kunnen nog wel eens onvoorzichtig omgaan met spullen dus ook met de keukendeuren, keukenkastjes en het keukenblad. Dit kan ervoor zorgen dat de keuken uiteindelijk eerder toe is aan vervanging.

Delen van de keuken

Wat in veel gevallen voorkomt is dat niet gelijk heel de keuken toe is aan vervanging. Een aantal onderdelen kunnen sneller slijten dan andere. Bijvoorbeeld als een keukenkastje vaker wordt gebruikt dan een ander. Of als net een keukendeurtje niet meer goed sluit. De ideale oplossing is dan natuurlijk om alleen dat kastje of deurtje te vervangen, aangezien de rest van de keuken nog in goede staat is.

Keuken renoveren

Is je keuken niet meer in goede staat, maar ben je nog wel tevreden over de basis van de keuken? Dan kunt u er ook voor kiezen om te gaan voor een keukenrenovatie. Hierbij blijft de indeling namelijk hetzelfde, maar krijgt de keuken toch een nieuwe look en feel door bijvoorbeeld gerenoveerde keukenkastjes of een keukenblad.

Benieuwd naar de renovatiemogelijkheden van uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken