Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe kiest u de juiste keukengrepen

Wanneer men op zoek is naar een nieuwe keuken zal het uitkiezen van de keukengrepen een van de laagste prioriteiten hebben. De juiste keukengrepen kunnen een mooie keuken echter helemaal afmaken. Het is dus belangrijk om de juiste grepen voor uw keukendeurtjes te kiezen. Deze moeten niet alleen bij de keuken passen, maar moeten ook bij u als persoon in de smaak vallen. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het kiezen van de juiste keukengrepen?

Verschillende vormen keukengrepen

Een keukengreep kan verschillende vormen hebben. U kunt kiezen voor knoppen of ovale grepen, maar open grepen zijn ook enorm populair. Lades of kasten welke zwaarder beladen zijn (zoals een vaatwasser) zijn vaak minder geschikt voor knoppen of ovale keukengrepen. Hier kunt u minder kracht mee uitoefenen waardoor de kasten of lades minder makkelijk open gaan. In die gevallen is het verstandiger om te kiezen voor open handgrepen, waardoor u de kast of lade met uw hele hand kunt openen.

Zorg dat uw hand in de greep past

Naast het uiterlijk van een handgreep, is ook het gebruik natuurlijk van belang. Let er vooral op dat uw hand in de greep past. Mensen met wat bredere handen kunnen niet altijd iedere greep gemakkelijk vastpakken. Het is dus raadzaam om vooraf verschillende grepen te bekijken en uit te proberen om zeker te weten dat de handgrepen ook praktisch zijn.

Materiaalkeuze voor de handgrepen

Bij het kiezen van het juiste materiaal gaat het vooral om uw persoonlijke smaak. Roestvaststaal doet het erg goed, maar ook hout en messing blijven populair. Daarnaast kunt u bij de materiaalkeuze bekijken of de grepen goed in de hand liggen. U wilt immers geen scherpe randen aan uw handgrepen hebben.

Wilt u nieuwe handgrepen of uw complete keuken laten renoveren? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden en komen desgewenst bij u thuis om te bekijken wat de mogelijkheden voor uw keuken zijn. Door uw huidige keuken te renoveren houden we de kosten laag, terwijl u geniet van een nieuwe keuken. Tot snel!

Afspraak maken