Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe creëer je een landelijke keuken?

Een landelijke keuken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het imago van deze keukenstijl is veranderd. Eerst werd het gezien als een keuken die alleen op het platteland voorkwam, terwijl je nu de landelijke keuken steeds vaker terugziet in de stad. Een landelijke keuken heeft als kenmerken dat het een warme, natuurlijke, nostalgische en eigentijdse uitstraling moet hebben, maar hoe creëer je dit? Dat lees je in dit blogbericht!

1. Hout

De basis om een landelijke keuken te creëren is hout. Hierbij is het het mooiste als er verschillende soorten hout worden gebruikt zoals eikenhout, notenhout en essenhout. Door de verschillende soorten hout te combineren ontstaat het warme en natuurlijke gevoel. Per keuken is het verschillend hoeveel hout er wordt gebruikt. Dit is een smaak kwestie. Het is zowel mogelijk om hout te gebruiken als hoofd element als voor details.

2. Combineren

Om ook te zorgen voor een nostalgische en eigentijdse uitstraling kan hout gecombineerd worden met andere materialen als aluminum en verschillende steensoorten. Ook is het belangrijk om te kijken naar details die de keuken een landelijke uitstraling geven. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een of twee keukenfronten van glas toe te voegen in de keuken. Daarbij is een massief fornuis een echte eyecatcher en ook typisch voor een landelijke keuken. Als laatste zijn details met de kleuren goud en brons ook altijd goed om de landelijke uitstraling te creëren. Hierbij kan je denken aan bronze handgrepen of een gouden kraan.

3. Laatste trends

De laatste trends op het gebied van de landelijke keuken is om een moderne landelijke keuken te creëren. Hierbij is de basis ook hout, maar dit wordt gecombineerd met wit hoogglans. Daarnaast kan het moderne effect worden gecreëerd door het hout af te werken met een greywash. Ook bij de moderne landelijke keuken worden  accenten als goud en brons verwerkt, maar wat je steeds meer gaat zien zijn accenten van zwart staal.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Landelijke keuken? Contacteer ons voor vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken