Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Hoe creëer je een Amerikaanse keuken?

De Amerikaanse keuken is ontstaan in de negentiende eeuw toen Amerikaanse ondernemers een keukenstijl zochten waarmee ze hun welvaart konden laten zien. Hierdoor heeft de Amerikaanse keuken een uitstraling gekregen die ook wel de ‘American Dream’ wordt genoemd. Wil jij dit graag creëren in je keuken? Lees dan dit blogbericht en tover je keuken om tot een Amerikaanse keuken!

 

1. Typisch Amerikaans

 

Een Amerikaanse keuken moet het plattelandsleven uitstralen. Dit kan je creëren door veel robuuste materialen te gebruiken. Dit is vaak gemaakt van eikenhout. Door robuust af te wisselen met matte lak wordt je keuken typisch Amerikaans. Voor het aanrechtblad werd vroeger altijd hout gebruikt. Tegenwoordig zie je steeds vaker een zwart of antraciet aanrechtblad terug. Mocht je toch een voorkeur hebben voor andere materialen, is het vooral belangrijk om te kijken dat het een stevige uitstraling heeft. De keuken moet eruit zien of het tegen een stootje kan.

 

2. Denk groot 

 

Typisch aan een Amerikaanse keuken is dat het echt groot is en ruimtelijkheid uitstraalt. Als je in huis dus weinig ruimte of een kleine keuken hebt, is het goed om een Amerikaanse keuken te heroverwegen. Om het echt goed te doen, dient de keuken over te lopen in de woonkamer. Let dus ook hier op of dit mogelijk is in je woning.

 

3. De koelkast mag niet ontbreken

 

Zoals de meeste mensen wel weten, staan Amerikaanse keukens bekend om hun grote koelkasten. Deze koelkasten hebben altijd twee deuren en hebben vaak in de deur de mogelijkheid om ijsblokjes en koud water te tappen. In Nederland kom je deze koelkast regelmatig tegen, maar vaak niet in de omgeving van een Amerikaanse keuken. Apparatuur dat verder belangrijk is in een Amerikaanse keuken is een grote oven en een afvalvernietiger. Het is vooral belangrijk dat het apparatuur in de keuken opvalt!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Amerikaanse keuken? Contacteer ons voor vrijblijvende afspraak bij jou thuis.

Afspraak maken