Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Het ontkalken van een keukenkraan

De hoeveelheid kalk in ons kraanwater verschilt per regio. De noordelijke provincies hebben relatief weinig kalk in het water (zacht water), terwijl een stad als Maastricht erg veel kalk in het leidingwater kent (hard water). Zeker wanneer u in een gebied met hard water woont, komt het regelmatig voor dat uw (keuken)kraan ontkalkt moet worden. Door dit met enige regelmaat te doen, voorkomt u dat de kraan daadwerkelijk beschadigd raakt. Wij geven u graag een aantal tips bij het ontkalken van de keukenkraan.

Het zeefje van de keukenkraan ontkalken

Voor ontkalking van het uiteinde van de kraan heeft u geen ingewikkelde producten nodig. Ouderwets schoonmaakazijn is voldoende. Draai het uiteinde van de kraan los en leg het in een bakje. Schenk vervolgens schoonmaakazijn in het bakje zodat het zeefje ondergedompeld wordt. Wanneer u erg veel last van kalk heeft kunt u puur schoonmaakazijn gebruiken, anders kunt u het verdunnen met water. Laat het vervolgens een nacht goed inwerken en spoel het de volgende ochtend goed af. Wanneer er nog kalk aanwezig is kunt u dit eventueel nogmaals herhalen. Schroef het uiteinde vervolgens weer op de kraan en het water zal stromen als nooit tevoren!

De gehele kraan ontkalken

Kan het uiteinde van uw kraan niet losgehaald worden, of heeft u last van kalk over de gehele kraan? Dan is het ook mogelijk om de gehele kraan te ontkalken. Wikkel daarvoor keukenpapier om de kraan en zet dit vast met touwtjes of elastiekjes. Schenk vervolgens schoonmaakazijn over het keukenpapier zodat dit goed nat wordt. Laat dit wederom een nacht intrekken en verwijder het de volgende ochtend van de kraan. Spoel de kraan goed af met schoon water en u kunt weer genieten van een kalkvrije kraan.

Wanneer de keuken teveel is aangetast door kalk

Is uw keuken sterk verouderd en zijn bepaalde onderdelen teveel aangetast door kalk? In dat geval is ontkalken vaak geen optie meer. Een nieuwe kraan is dan vaak de beste optie. Wanneer uw gehele keuken een opknapbeurt kan gebruiken kan Intereno u helpen bij het renoveren van uw keuken. Dit betekent dat u geen nieuwe keuken hoeft aan te schaffen, maar dat u de basis van uw huidige keuken gebruikt voor een grondige renovatie. Naast keukenkranen kunnen wij ook andere apparatuur, het keukenblad en de kastjes vervangen. Wilt u weten of keukenrenovatie een optie voor u is? Neem dan gerust contact met ons op.

Afspraak maken