Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Haal de lente in de keuken

De tijd van ijspret en sneeuwvrij is weer voorbij en de lente maakt zijn intrede. Het zonnetje verwarmt ons, lammetjes worden geboren en bloembollen ontpoppen zich tot kleurrijke bloemen. Veel huishoudens beginnen aan een grote voorjaarsschoonmaak en maken het huis helemaal lente klaar. Met deze tips haalt u de lente in huis en zorgt u dat uw keuken er op zijn paasbest uitziet!

1. Bloemen in de keuken

Als we aan de lente denken, zijn de vrolijke lentebloemen vaak het eerste wat in onze gedachte opkomt. Knalgele narcissen, zachte en romantische pioenrozen en fleurige hyacinten zijn typische lentebloemen en geven een ruimte meer kleur én geur. Ga dus naar de plaatselijke bloemist, haal een prachtig lenteboeket en geef de keuken een fleurige sparkle!

2. Frisse kleuren

Voeren donkere kleuren de boventoon in uw keuken? Dan is het tijd voor een kleurrijke metamorfose! Dit voorjaar zullen we de pastelkleuren groen, roze en blauw veel terug zien in het interieur. Een likje verf, behang met een patroontje of simpelweg accessoires in één van deze kleuren geeft uw keuken in mum van tijd de lente look van 2018.

3. Haal buiten naar binnen

Hoe haalt u nu makkelijker de lente in huis dan het naar binnenhalen van het groene en frisse buiten? Zorg voor meer groen in uw keuken met grote kamerplanten, potjes met bloembollen en fotolijstjes met prachtige bladeren. Ook het toevoegen van natuurlijke materialen zorgt ervoor dat uw keuken de uitstraling van buiten krijgt. Denk bijvoorbeeld aan rieten manden, houten krukjes en wollen kussens.

4. Likje verf op de keukenmuur

Geef één van uw keukenmuren een likje verf! Dit zorgt meteen voor een vernieuwd en verfrissend effect en geeft uw keuken een echte voorjaarslook. Match het frisse kleurtje verf met de huidige accessoires en keukenkasten en uw keuken is in korte tijd klaar voor de lente!

5. Natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht zorgt voor een open en frisse keuken. Geef de ramen een schoonmaakbeurt en schuif de gordijnen open! Neem ook uw huidige raambekleding eens onder de loep; wellicht is het tijd om die dikke, donkere gordijnen te vervangen voor een lichtgekleurd exemplaar. Is uw keuken niet voorzien van grote ramen? Dan creëert u eenvoudig het daglicht effect met een sfeervolle daglichtlamp.

6. Vrolijke en frisse wanddecoratie

Ook een update van de foto’s in fotolijstjes kan bijdragen aan een fijn lentegevoel. Selecteer de nieuwe foto’s op basis van de vrolijke look en mooie pasteltinten die terugkomen in elke afbeelding. Zorg voor voldoende afwisseling in compositie en kies hier en daar voor een opvallend lijstje en voilà: uw eigen lentemuur is een feit!

7. Lente geuren in de keuken

Naast de talrijke kleuren die de lente met zich meebrengt, is de bloemige, groene geur ook één van de kenmerken van de lente. Gooi dus die keukendeuren open, ga in de weer met lekker geurend schoonmaakmiddel en plaats wat geurstokjes of geurkaarsen op het aanrecht.

Afspraak maken