Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Ga voor een een keuken met een dekton werkblad

Ben je op zoek naar het perfecte werkblad voor in je keuken? Wij helpen je graag met deze keuze! In dit blogbericht vertellen we alles over een werkblad van dekton. Maar wat is dekton? Heeft het veel voordelen? En is het ook makkelijk in onderhoud? Je leest het hier allemaal!

1. Wat is een dekton werkblad?

Dekton is een materiaal dat ontstaat uit een chemische reactie en het gebruik van verschillende technologieën. Door kwarts, porselein en glas met elkaar te mengen ontstaat er een zeer hard materiaal wat perfect gebruikt kan worden als aanrechtblad. Ook de natuur kan net zo harde materialen produceren zoals dekton, alleen kan dit proces wel duizenden jaren duren! Daarom is het ideaal dat we dekton zelf kunnen produceren zodat het gebruikt kan worden als werkblad in de keuken.

2. Wat zijn de voordelen van een dekton werkblad?

Het eerste voordeel van een dekton werkblad is dat het materiaal er natuurlijk uitziet, terwijl dit het dus niet is. Met een dekton werkblad kan je daardoor toch zorgen voor een natuurlijke uitstraling van je keuken. Een tweede voordeel van dekton is dat het niet kan verkleuren. Heb je veel ramen in je keuken waardoor er ook veel lichtinval is? Dan hoef je niet bang te zijn dat zonnestralen de kleur van het werkblad veranderen. Nog een voordeel van dekton is dat het tegen grote temperatuurverschillen kan. Je kan dus een hete pan die net van het gasfornuis of de inductieplaat afkomt gelijk op het blad zetten. Ook is dekton geschikt voor een buiten keuken, omdat het ook tegen vrieskou kan. Als laatste is een voordeel van dekton dat het in alle maten geleverd kan worden waardoor je dus geen naden ziet in het werkblad.

3. Hoe onderhoud je een dekton werkblad?

Het onderhoud van een dekton werkblad is zeer eenvoudig. Dit komt doordat dekton slijtvast is en krasbestendig. En dat is niet alleen gunstig voor het onderhoud, de levensduur van dekton is hierdoor ook zeer lang. Om het nog makkelijker te maken kunnen er ook geen vlekken ontstaan in dekton. Met andere woorden: je kan alles doen op een dekton werkblad en door alleen een doekje erover te halen is het aanrechtblad weer helemaal schoon!

Bent u benieuwd van de mogelijkheden van een dekton werkblad in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken