Een zomerse keuken creëer je zo!

De zomer gaat altijd gepaard met lichte en felle kleuren. Met behulp van een paar kleine aanpassingen kunt u uw keuken direct een zomerse uitstraling geven. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de achterwand in uw keuken te voorzien van een nieuwe likje verf (denk dan met name aan de kleuren geel en groen). Hetzelfde zou u kunnen doen met de keukenkastjes. Felle kleuren zijn met name de sleutel als het gaat om het creëren van een zomerse keuken maar niet iedereen zal direct de keuken willen verven om dit te bereiken. De zomerse kleuraccenten kunt u ook makkelijk aanbrengen door bepaalde attributen zoals gordijnen, een prullenbak of servies in deze kleuren aan te schaffen.

Een andere manier om uw keuken een zomerse uitstraling te geven is met behulp van meer groen, denk bijvoorbeeld aan bloemen of het verzorgen van verse kruiden in uw keuken. Met name kruiden zijn zowel vanuit praktisch als kleurrijk oogpunt een erg interessant middel om uw zomerse keuken te creëren. Meer weten over het verse kruiden uit eigen keuken? Intereno helpt u op weg!

Heerlijk zomerse gerechten uit eigen keuken

Naast de lichte en felle kleuren helpen typische zomerse gerechten natuurlijk ook altijd erg goed om de sfeer in uw keuken te versterken. Benieuwd naar enkele gerechten? Wij hebben er alvast drie voor u op een rij gezet:

1. Zomerse pastasalade (4 personen)

Ingrediënten:
500 gr penne
3 el pijnboompitten
1 courgette
2 el olijfolie
3 el zwarte olijven zonder pit
5 el rode pesto
3 el verse basilicum

Bereiden:

  • Kook de pasta in ruim kokend water in 15 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3-5 minuten goudbruin. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in vieren. Snijd deze stukken in de lengte in repen zo dik als de pasta.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de courgettereepjes op hoog vuur al omscheppend in 4-6 min. lichtbruin. Snijd de olijven in stukjes. Schep de olijven door de courgettereepjes, breng op smaak met peper en zout en laat even afkoelen.
  • Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht van de pasta. Giet de penne af en schep de pestosaus erdoor. Roer vervolgens het courgettemengsel en de pijnboompitten door de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door de pastasalade.

Bron: AH Allerhande

2. Smoothie van sinaasappelsap, frambozen en yoghurt (4 personen)

Ingrediënten:
5 sinaasappels
2 bananen
125 gr frambozen
12 el Griekse yoghurt

Bereiden:

  • Pers de sinaasappels uit met een sinaasappelpers
  • Stop de sinaasappelsap in de blender, pel de bananen en stop samen met de frambozen in de blender
  • Even goed mixen en verdelen over vier glazen
  • Schep in elk glas drie lepels Griekse yoghurt (normale yoghurt kan ook)
  • Serveer met een rietje

Bron: Voedzaamensnel

 

Voedzame zomersmoothie

 

3. Spaanse sangria

Ingrediënten:
1 citroen
1 limoen
1 sinaasappel
350 ml rum
100 gr suiker
1 fles (750 ml) droge rode wijn
250 ml sinaasappelsap

Bereiden:

  • Gebruik goed gekoeld fruit, rum, wijn en sinaasappelsap. Citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes snijden en in een grote glazen karaf doen. Rum en suiker toevoegen en 2 uur in de koelkast zetten om de smaken te laten intrekken.
  • Als de sangria geserveerd wordt het fruit met een houten lepel licht pletten en wijn en sinaasappelsap toevoegen. Naar smaak zoeter maken.

Bron: Allrecipes

Kent u nog meer typisch zomerse gerechten? Laat het ons weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *