Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een kindvriendelijke keuken

Kinderen kunnen ontzettend nieuwsgierig zijn. Dit kan in combinatie met een keuken vol gevaren helaas tot ongelukken lijden. Hoe kunt u zelf ervoor zorgen dat uw kinderen zich niet bezeren aan hete kookplaten, scherpe messen of zware deuren? In dit artikel geven we u enkele tips om uw keuken geheel kindvriendelijk te maken.

Veilige hoogte

Kinderen zijn nog klein en kunnen vaak niet bij de hoger gelegen kastjes in uw keuken. Hier kunt u dan ook dankbaar gebruik van maken. Allereerst is het verstandig om schoonmaakmiddelen hoog op te bergen. Deze producten zijn vaak schadelijk bij inname en u wilt dan ook niet dat uw kinderen in aanraking met deze producten komen. Verder is het verstandig om uw oven hoog te plaatsen. Het is niet alleen kindvriendelijk, maar ziet er ook nog eens heel hip en modern uit. Overigens zijn er ook ovens te krijgen welke zijn uitgevoerd met een dubbele laag glas. Op deze manier zal de buitenkant van de oven niet zo heet worden, waardoor uw kinderen minder kans lopen op verbranding door een oven.

Kindvriendelijke kookplaat

Ook de kookplaat kan voor vervelende ongelukken zorgen. Dit is te voorkomen door gebruik te maken van een inductiekookplaat. Deze kookplaat wordt niet heet, maar verhit de bodem van de pan. Wanneer u klaar bent met koken blijft de plaat dus niet warm. Uw kinderen kunnen de kookplaat dan ook veilig aanraken wanneer u klaar bent met koken.

Veilige lades en kasten

Keukendeurtjes zijn voor kinderen enorm interessant. Het komt helaas nogal eens voor dat er vingers tussen een keukenkastje of lade komen. Gelukkig zijn er speciale slotjes verkrijgbaar welke voorkomen dat kinderen de deurtjes en lades open maken. Deze slotjes zijn gemakkelijk zelf te bevestigen en verkleinen de kans op ongelukken.
Wilt u ook uw keuken laten renoveren? Wij bekijken graag samen met u wat de mogelijkheden van uw keuken zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Afspraak maken