Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een keuken van bamboe

Een keuken van bamboe, het klinkt voor veel mensen als iets wat onmogelijk is. Sinds enige tijd is het echter mogelijk om een keuken van bamboe te bestellen. Intereno levert geen bamboe, maar er zijn enkele plekken in Nederland waar deze keuken verkrijgbaar is. In tegenstelling tot veel andere aanbieders, is deze keuken geheel gemaakt van massief bamboe. Wie een dergelijke keuken wilt aanschaffen, zal wel diep in de buidel moeten tasten. Een bamboe keuken kost namelijk al snel zo’n 25.000 euro!

Wat is bamboe nu precies?

Bamboe behoort tot de familie van de grasachtige. Bamboe is dus een grassoort en geen houtsoort. Bamboe wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Hierbij kunt u denken aan meubilair, de bouw, als textiel en zelfs als papier. Bamboe is dus niet alleen een vervanger van hout, maar ook een vervanger van katoen. Bamboe groeit veel sneller dan hout en het is daardoor gemakkelijker te kweken. Wel heeft bamboe veel bewerking nodig voordat het gebruikt kan worden als alternatief voor hout. Hierdoor kan bamboe erg duur zijn.

Bamboe is terug van weggeweest

De bamboe keuken is terug van weggeweest. Enkele jaren geleden werd de bamboe keuken al geïntroduceerd. De verkoop viel echter flink tegen en de producent heeft de keuken destijds uit de verkoop gehaald. De keuken is nu weer te koop bij een keukenspeciaalzaak in de achterhoek. De prijs van de keuken zorgt ervoor dat de verkoop nog niet storm loopt. Daarnaast zijn mensen door de financiële crisis steeds minder uit gaan geven aan het huis. Toch is de verwachting dat de bamboe keuken in populariteit zal toenemen.

Kleiner budget, maar wel bamboe in uw keuken

We begrijpen maar als te goed dat niet iedereen 25.000 euro te besteden heeft aan een nieuwe keuken. Dit is ook de reden dat Intereno betaalbare renovatie kan aanbieden. Wanneer u wel wilt genieten van bamboe in uw keuken maar geen groot budget heeft, kunt u kijken naar bamboe accessoires of meubels. Tegenwoordig is bamboe terug te vinden in de vorm van snijplanken, tafels en kommen. Bamboe is tijdloos en uw accessoires kunnen dus automatisch jaren mee!

Afspraak maken