Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een keuken in de T-opstelling

Mensen vinden het steeds belangrijker dat de keuken een plek wordt om gezellig te kletsen met vrienden en familie. Hierdoor is de keuken met een T-opstelling afgelopen jaren erg populair geworden. Ben je zelf op zoek naar meer informatie over een keuken in de T-opstelling? In dit blogbericht vertellen we er alles over!

1.   Wat is een T-opstelling in de keuken?

Zoals de naam al aangeeft, is een keuken met een T-opstelling ingedeeld in de vorm van een T. Deze opstelling kan gemaakt worden met hoek keukens, rechte keukens en een eiland keuken. Daarbij heeft een keuken in de T-opstelling zelfs de mogelijkheid voor een keuken met bar. Wat bij alle T-keukens hetzelfde is, is dat er een deel van de keuken in een vrije ruimte staat. Dit deel zit dus slechts met een kant vast aan de andere delen van de keuken en staat ook bekend als een schiereiland. Hierbij kunnen verschillende varianten worden toegepast. Zo kan je ervoor kiezen om het schiereiland te gebruiken als werkruimte, maar je kan er ook voor kiezen om op dit deel de kookplaat te plaatsen of de spoelbak.

2.   De voordelen van een T-opstelling in de keuken

Een T-keuken kent verschillende voordelen. Het eerste voordeel is hierboven al kort besproken, namelijk dat een keuken met t-opstelling mogelijk is bij hoek keukens, rechte keukens en eiland keukens. Hierdoor kan de T-keuken in bijna iedere keuken worden geplaatst. Het tweede voordeel is dat je extra opbergruimte hebt doordat een keukenonderdeel vrij in de ruimte staat. Aan beide kanten kan op deze manier kasten of lades worden geplaatst om keukengerei op te bergen zoals pannen en snijplanken. Het derde voordeel van een T-keuken is dat je hem kan verlengen door de eettafel er tegenaan te plaatsen. Door de eettafel te plaatsen tegen het deel dat staat in de vrije ruimte, wordt er een grote woonkeuken gecreëerd waar iedereen samenkomt: koken, borrelen en kletsen tegelijk!

3.   De nadelen van een T-opstelling in de keuken

Een nadeel van een T-keuken is dat er veel ruimte voor nodig is. Doordat een deel in de vrije ruimte moet staan, is er wel een grote ruimte nodig waar dit past en je er ook nog omheen kan lopen. Een ander nadeel heeft te maken met het plaatsen van de eettafel tegen de T-keuken. Als je dan naar de andere kant van de keuken wil lopen, moet je eerst om de hele eettafel heen en dit kan erg onhandig zijn.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keuken met een T-opstelling of andere manieren om uw keuken te renoveren? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken