Zoeken
Sluiten
 • Professionele keukenrenovatie in één dag
 • 5 jaar garantie
 • +15.500 tevreden klanten

Een keramisch werkblad: alles wat u moet weten

Is uw keukenblad aan vervanging toe? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat u een werkblad kiest dat past bij uw droomkeuken. Een materiaal dat de laatste tijd steeds populairder wordt is keramiek. Duurzaam, tijdloos en onderhoudsvriendelijk. Een keramieken werkblad is een aanwinst voor iedere keuken. Alles wat u moet weten over dit type werkblad leest u in deze blog.

Wat is keramiek?

Keramiek heeft een basis van klei en wordt samen met een mengsel van porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen gebakken op een zeer hoge temperatuur tot een stevig materiaal. Door de uitstekende kwaliteit kan het aanrechtblad tegen een stootje en heeft u er jarenlang plezier van. Het natuurlijke karakter van keramiek maakt een aanrechtblad van dit materiaal eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. 

De voordelen van een keramisch keukenblad

  1. Hitte- en krasbestendig: Keramiek is krasvast, vormvast en hittebestendig. U zou in theorie dus gewoon een hete pan op het werkblad kunnen zetten. Maar we raden wel aan om toch gebruik te maken van onderzetters en een snijplank te gebruiken voor het klaarmaken van eten.
  2. Hygiënisch: Dankzij de stevige toplaag is het mogelijk om de spoebakl naadloos in het keramische werkblad te integreren. Hierdoor kan er geen vuil tussen komen, wat goed is voor de hygiëne in de keuken.
  3. Onderhoudsvriendelijk: Dankzij het stevige karakter van een keramiek aanrechtblad, heeft het ook weinig onderhoud nodig. Hierdoor blijft het blad er jarenlang als nieuw uitzien. 

De nadelen van een keramisch keukenblad

 1. Vrij prijzig: Door het uitgebreide proces wat komt kijken bij het maken van keramiek, hangt er een prijskaartje aan een werkblad van dit materiaal. Maar door de uitstekende kwaliteit heeft u hier wel jarenlang plezier van.
 2. Kwetsbare randen: Hoewel een keramiek werkblad heel stevig is en tegen een stootje kan, zijn de randen van dit type aanrechtblad wat kwetsbaarder. Hierdoor moet u oppassen dat er geen bord, pan of schaal tegenaan valt.
 3. Gevoelig voor zuren: Keramiek kan niet tegen zure schoonmaakmiddelen. Heeft u dus iets geknoeit? Gebruik dan geen schuurmiddelen.

Vindt u keramiek toch wat aan de dure kant? Dan is een werkblad van composiet een prima alternatief. Composiet is net zo sterk, maar iets goedkoper omdat het gerecycled natuursteen bevat. 

Schoonmaakt tips voor een aanrechtblad van keramiek

Het schoonmaken van een keramiek aanrechtblad is erg eenvoudig. Dagelijkse kruimels of vuil kunt u weghalen met een zachte natte doek of spons. Om vlekken te verwijderen hoeft u alleen maar een mild schoonmaakmiddel te mengen met water. Gaat het om kalkresten? Dan werkt natuurazijn het beste. Zoals gezegd is het verstandig om agressieve chemicaliën te vermijden, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

Kies voor keukenadvies op maat

Wilt u uw keukenblad vervangen? Dan bent u bij Intereno aan het juiste adres. Onze adviseurs staan voor u klaar om al uw wensen te bespreken en samen een keramiek werkblad uit te zoeken dat uw keuken naar een hoger niveau tilt. Maak geheel vrijblijvend een afspraak en laat u inspireren door de uitgebreide mogelijkheden.

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken