Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een haard in de keuken

De koude maanden zijn weer aangebroken. Het wordt sneller donker en we stoken onze huizen weer massaal warm. De keuken is bij vele huishoudens het hart van de woning. En wat is er nu lekkerdere dan op een koude winteravond lekker bij de haard te zitten? Een haard of houtkachel brengt niet alleen warmte, maar ook sfeer in uw keuken.

Een haard in de keuken, kan dat wel?

Ondanks het feit dat een haard in de keuken niet voor iedereen is weggelegd, is het wel degelijk mogelijk. U dient bij een open haard echter wel rekening te houden met de luchtstromen die door de haard en de afzuigkap gegenereerd worden. Dit is dan ook de reden dat veelal gekozen wordt voor een dichte hout- of gaskachel.

Wat zijn de trends

Wat steeds vaker terug te zien is zijn de haarden op tafelhoogte. Ook is de ouderwetse houtkachel nog altijd interessant in de hedendaagse keuken. Daarnaast zijn er openhaarden verkrijgbaar waar u gemakkelijk op een rooster kan grillen. Kunt u het zich voorstellen? Tijdens het koken even een broodje met kaas of knoflook grillen boven de knisperende openhaard.

De nadelen van een haard in de keuken

Een knisperende openhaard in de keuken kan enorm sfeervol zijn, het heeft echter ook nadelen. Zo is een haard in een wat kleinere keuken vaak geen succes. Het kan, helemaal tijdens het koken, nogal snel warm worden in de keuken. Dit zorgt ervoor dat de haard niet al te lang kan branden. Daarnaast is het plaatsen van een haard in de regel niet goedkoop. Een haard is dan ook niet voor iedere keuken weggelegd. Maar zeg nu zelf; alleen al bij de gedachte wordt de winter een stuk behaaglijker nietwaar?

Afspraak maken