Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een grijze keuken: strak en tijdloos

Wanneer u uw keuken wilt renoveren, ontkomt u niet aan die ene vraag: welke kleur moet de keuken worden? Een veelgekozen antwoord is dan ‘grijs’. Grijs is een strakke en tijdloze kleur en bovendien goed te combineren met andere kleuren en materialen. In deze blog gaan we dieper in op die kleur- en materiaalcombinaties.

Verschillende tinten grijs

Een grijze keuken past bij iedere stijl; dat betekent dus dat grijs voor iedereen een serieuze optie is. Dat komt omdat u met deze neutrale kleur veel kanten op kan. Lichtgrijs heeft een heel andere uitstraling dan donker, marmergrijs. Maar u kunt ook kiezen uit platinagrijs, antraciet en betongrijs. Iedere tint heeft een eigen karakter.

Grijs in combinatie met andere kleuren

Grijs is perfect te combineren met andere kleuren. Een ‘levendige’ kleur geeft de keuken karakter, terwijl het grijs de rust bewaart. Maar voor welke ‘andere’ kleur kiest u. We zetten de meest voorkomende opties op een rij:

  • Groen grijze keuken: de combinatie van grijs en groen geeft de ruimte een landelijke en rustige uitstraling;
  • Antracietgrijze keuken: voor een fraaie en luxueuze uitstraling kies je voor de combinatie tussen antraciet en grijs;
  • Blauw grijze keuken: blauw is de kleur van klassiek. In combinatie met grijs geeft u uw keuken een authentiek karakter.

Er wordt ook steeds vaker gekozen voor een grijze keuken in combinatie met geel of rood. Een gewaagde keuze en juist daarom zo populair. Geel en rood zorgen voor een stoer karakter van uw keuken.

Grijs in combinatie met materialen

Naast kleuren kunt u ook spelen met materialen in combinatie met grijstinten. Het neutrale karakter van een grijstint versterkt de uitstraling van het materiaal, zoals hout, natuursteen of roestvrij staal. U kunt kiezen om materialen prominent naar voren te laten komen door bijvoorbeeld werkbladen of keukenkastjes van een aansprekend materiaal te maken. Maar het kan ook subtieler. Denk aan handvaten of plankjes van hout, natuursteen of roestvrij staal.

Een grijze keuken in één dag

Wilt u ook een strakke, tijdloze keuken? Laat uw huidige keuken dan vervangen door een grijze. Door enkel keukendeuren en werkbladen te vervangen, geeft u de ruimte direct een nieuwe uitstraling. Bij Intereno doen we dat al binnen één dag. Dat betekent dat u diezelfde avond al kan koken in een vernieuwde keuken. 

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken