Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een functionele keuken inrichten

Idealiter is alles in een functionele keuken binnen handbereik, het koken staat centraal. Een functionele keuken gaat vooral gepaard met ergonomie en een logische indeling, het spreekt voor zich dat bepaalde keukenspullen die u weinig gebruikt niet per se voorin een kast hoeven te staan. In een functionele keuken zult u merken dat u meer plezier beleeft aan het koken van een maaltijd, daarnaast is het natuurlijk van belang dat de indeling niet ten koste van de gezelligheid en gemoedelijke sfeer gaat. Het is vaak de kunst om een gulden middenweg te vinden waarbij functionaliteit en gezelligheid elkaar versterken.

Als u een functionele keuken wilt inrichten is het in de eerste plaats van belang dat u rekening houdt met de ergonomie, dat wil zeggen: de keuken moet zijn afgestemd op de personen die hem gebruiken. Een belangrijke factor is de ergonomische werkhoogte, als u allerlei vreemde manoeuvres moet maken om iets in uw keuken te kunnen pakken is dit natuurlijk niet handig. Sommige functionele keukens bieden verstelbare hoogtes (bijvoorbeeld van de keukenkastjes), dit kan in bepaalde situaties een uitkomst bieden.

Energiezuinig of functioneel

Naast de ergonomie is het van belang dat u genoeg ruimte heeft in een functionele keuken, zowel om te koken als om spullen op te bergen. Als u de voorkeur geeft aan een ‘leefkeuken’ (vaak betrokken bij het woongedeelte) heeft u het liefst zo min mogelijk keukenapparatuur in de keuken. In dat geval kan een keukeneiland met extra kastjes zorgen voor een oplossing. Met name diepe lades zijn ideaal voor het opbergen van grote spullen zoals potten, pannen en schalen.

Een functionele keuken gaat tevens gepaard met efficiënte keukenapparatuur. Zo is het aantal energiebesparende ovens, fornuizen en andere apparatuur de laatste jaren alleen maar toegenomen. Dit zijn essentiële apparaten in uw keuken en als u er mee op uw energierekening kunt besparen draagt het absoluut bij aan uw functionele keuken!

Samen met Intereno uw functionele keuken indelen?

Gaat uw keuken binnenkort op de schop? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met Intereno! Wij kunnen u helpen en advies geven op het gebied van keukenrenovatie. Samen met u kunnen we kijken naar een manier om uw keuken zo functioneel mogelijk in te delen.

Meer weten over de mogelijkheden van Intereno? Aarzel niet langer, en neem direct contact met ons op!

Afspraak maken