Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Drie goede keuken voornemens

De jaarwisseling staat over het algemeen in het teken van goede voornemens. Veel mensen willen gezonder eten, vaker sporten, stoppen met roken of vaker familie bezoeken. Wij hebben echter drie alternatieve goede voornemens voor je op een rijtje gezet. Dit zijn onze goede keuken voornemens voor 2016.

Minder water verspillen

Ons eerste goede voornemen is het verminderen van waterverspilling. We verspillen met z’n alle in Nederland ongelofelijk veel water. We laten de kraan te pas en te onpas open staan. Je kunt onder andere waterverspilling verminderen door minder lang te douchen. Daarnaast is het aan te raden om de kraan niet te laten lopen terwijl u uw tanden poetst. Tot slot is het verstandig om te kijken naar het waterverbruik van uw (keuken)kraan. Niet iedere kraan is hetzelfde. De ene kraan verbruikt veel meer water dan de ander. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een waterbesparende kraan, welke beduidend minder water verbruikt. Zo reduceert u ongemerkt uw watergebruik.

Minder eten weggooien

We kennen het allemaal wel. U bent aan het koken en weet niet precies hoeveel pasta of rijst u moet koken. Uiteindelijk koken veel mensen te veel eten, om het vervolgens weg te gooien. Dit is natuurlijk zonde. Daarom is ons tweede goede voornemen om minder eten weg te gooien.
Dit kan onder andere door pasta of rijst af te wegen. Ook is het verstandig om eten dat over is te bewaren in bakjes. Deze bakjes zijn gemakkelijk te bewaren in de koelkast en kunnen op een later tijdstip alsnog gegeten worden. Denk aan een lunch op het werk of een avond waarop u geen motivatie heeft om te koken.
Tot slot is het aan te raden om geopende verpakkingen te labelen met een datum. Iedereen opent wel eens een potje met bijvoorbeeld pesto, om vervolgens te vergeten wanneer het potje ook alweer geopend is. Het gevolg hiervan is dat we vaak het potje weggooien, erg zonde natuurlijk!

Een veilige keuken

Ons laatste goede voornemen is om te checken of onze keuken nog wel veilig is. Loop uw keuken in de eerste weken van het nieuwe jaar eens goed door. Is alle elektronica wel veilig aangesloten? Zijn er blusmiddelen zoals een brandblusser of blusdeken aanwezig? Daarnaast is het verstandig om in uw agenda te noteren op welke momenten u uw afzuigkap reinigt. Dit is een punt dat vaak vergeten wordt, maar erg belangrijk is om brand te voorkomen.
Wij wensen iedereen een gelukkig, culinair en gezond nieuwjaar!

Afspraak maken