Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Draadloze stroom in de keuken

Draadloze stroom klinkt onmogelijk of futuristisch. Toch is draadloze stroom dichterbij dan u wellicht denkt. Zo is het tegenwoordig al mogelijk om bepaalde telefoons en tablets draadloos op te laden. Dat kan erg handig zijn wanneer u uw telefoon in de keuken gebruikt als timer. Ook een tablet die als receptenboekje dient kan op deze manier gemakkelijk opgeladen worden. Maar hoe werkt dat precies?

Naast telefoons en tablets ook draadloze keukenapparatuur?

De telefoons en tablets worden draadloos opgeladen door middel van een spoel in het toestel. Wanneer deze op een speciale (ingebouwde) mat geplaatst wordt, laadt het toestel op. In theorie zou dit uiteraard ook voor meer apparaten kunnen gelden. Stelt u zich eens voor; een draadloze keuken. Het keukenblad is voorzien van deze technologie, waardoor een blender, koffiezetter, waterkoker of tosti-ijzer automatisch oplaad. Zo hoeft u nooit meer snoeren weg te werken en kunt u de apparatuur plaatsen waar u maar wilt. Zou dat niet fantastisch zijn?

Draadloos is de toekomst

Toegegeven, een draadloze keuken lijkt nog wat verder weg. Toch zijn er al bureaus met ingebouwde draadloze opladers, waarmee een tablet of telefoon draadloos opgeladen kan worden. Ook bestaan er al auto’s die draadloos opgeladen worden. U parkeert de auto eenvoudigweg in uw garage boven op de draadloze oplader. Deze zal de auto vervolgens automatisch opladen zodat u de volgende dag weer beschikt over een volle accu. Gemak dient de mens!

Draadloos opladen. Gemak of absolute onzin? Wij horen graag wat u hier van vindt.

Afspraak maken