Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voor- en nadelen van een roestvrijstalen spoelbak

Een element wat absoluut niet kan ontbreken in de keuken is een spoelbak. Hoewel nu (bijna) iedereen wel een vaatwasser heeft in zijn keuken, wordt de spoelbak nog steeds veel gebruikt om bijvoorbeeld groentes af te wassen of pannen af te gieten. Tegenwoordig is er een groot aanbod van spoelbakken en toch wordt hier vaak minder aandacht aan besteed dat aan andere onderdelen van de keuken. In dit blogbericht besteden wij aandacht aan de roestvrijstalen spoelbak door voor- en nadelen op een rijtje te zetten!

1. De voordelen van een roestvrijstalen spoelbak

De roestvrijstalen spoelbak wordt ook wel de RVS spoelbak genoemd. Dit is een van de meest populaire materialen voor een spoelbak doordat RVS als voordeel heeft dat je het overal mee kan combineren. Hierdoor past een spoelbak van roestvrij staal in elke keukenstijl en bij elk aanrechtblad. Een tweede voordeel van een roestvrijstalen spoelbak is dat het een betaalbaar materiaal is. Hierdoor is het voor velen toegankelijk om deze spoelbak aan te schaffen. Het derde voordeel van een spoelbak van roestvrij staal is dat het zeer sterk is. Dit houdt in dat het niet zomaar kapot gaat en hierdoor gaat de spoelbak erg lang mee. Doordat de roestvrijstalen spoelbak dus niet stel toe is aan vervanging maakt dit het ook duurzaam! Het vierde en laatste voordeel van de roestvrijstalen spoelbak is dat je hem erg makkelijk schoon kan maken. Een snelle schoonmaak is simpelweg gedaan door er snel met de vaatdoek doorheen te gaan. Ook de grondige schoonmaak is erg eenvoudig. Dit doe je door afwasmiddel toe te voegen aan gekookt schoonmaakazijn en dit in de gootsteen te wrijven met een microvezeldoekje. Laat dit een paar uur staan en spoel het daarna af met water en je roestvrijstalen spoelbak lijkt weer zo goed als nieuw!

2. De nadelen van een roestvrijstalen spoelbak

Een nadeel van een RVS spoelbak is dat het materiaal krasgevoelig is. Als de spoelbak dagelijks wordt gebruikt, krijg je al snel gebruikssporen te zien. Gelukkig is er ook een manier om dit weg te krijgen! De krassen in de roestvrijstalen spoelbak kan je namelijk weg polijsten. Het is hierbij wel belangrijk dat dit voorzichtig gebeurt, omdat bij een foute aanpak de schade aan de spoelbak blijvend kan zijn. Ook is de RVS spoelbak gevoeliger voor vlekken. Deze kunnen simpelweg worden verwijderd door goed te poetsen en vormt dus geen groot probleem!

3. Kies voor een RVS spoelbak bij Intereno!

Intereno adviseert RVS spoelbakken omdat ze bekend staan om haar lange probleemloze levensduur! Daarom hebben we RVS spoelbakken in verschillende vormen en maten. Zo heb je de keuze uit een rond, vierkant of een anderhalve spoelbak en deze zijn leverbaar in verschillende radiussen van 10 of 20 mm. Ook heeft Intereno de nieuwste spoelbakken in haar assortiment op het gebied van roestvrij staal namelijk de ‘Gun Metal’. Deze RVS spoelbak heeft een antraciet kleur design wat een ontzettend mooie uitstraling geeft aan iedere keuken!  

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een roestvrijstalen spoelbak in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken