Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De voor- en nadelen van een buitenkeuken

In de zomer vinden wij Nederlanders het fantastisch om buiten te koken en te eten als het mooi weer is. Meestal doen we dit in de vorm van een barbecue. Gezellig met vrienden in de tuin een drankje drinken en heerlijk gebraden vlees, vis en verschillende groentes eten. Om meer variatie te brengen in het buiten koken en eten is de buitenkeuken ideaal! In dit blogbericht wordt er ingezoomd op de voor- en nadelen van een buitenkeuken!

1. De voordelen van een buitenkeuken

Het eerste voordeel van een buitenkeuken is dat je altijd als het mooi weer is buiten kan zijn en hier ook alles kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue. Alle voorbereidingen hiervoor worden toch altijd nog binnen gedaan. Met een buitenkeuken kan alles volledig in de tuin worden bereid en kan je nog meer genieten van het buiten leven. Een tweede voordeel van een buitenkeuken is dat er veel mogelijkheden zijn. Binnen heb je natuurlijk al een keuken dus alle noodzakelijke onderdelen zijn aanwezig. Als je weinig ruimte hebt is het daarom ook mogelijk om alleen te kiezen voor een keukenblad met kookplaat of alleen een keukenblad met spoelbak. Het  ligt er maar net aan wat je wensen zijn! Mocht je wel veel ruimte hebben in je tuin kan je er ook voor kiezen om een volledige buitenkeuken te plaatsen, letterlijk alles is mogelijk. Het derde en laatste voordeel van een buitenkeuken is dat je veel ontspannender kan koken. Met het mooie weer en de heerlijke buitenlucht wordt koken gezelliger en leuker wat weer zorgt voor meer ontspanning! 

2. De nadelen van een buitenkeuken

Helaas zitten er aan een buitenkeuken ook een paar nadelen. Zo moet je al het keukengerei dubbel aanschaffen als je tijdens het koken in de buitenkeuken geen gebruik wilt maken van de keuken binnen. Daarnaast moet al het materiaal die gebruikt wordt voor de buitenkeuken goed tegen temperatuurschommelingen kunnen. Hierbij kun je denken aan het materiaal van de keukenkasten of het werkblad. Als laatste blijft je buitenkeuken het mooist als hij zo min mogelijk nat wordt. Daarom kan de keuken het beste worden geplaatst onder een overkapping waar ook weer een aardig prijskaartje aan hangt.

Heeft dit artikel uw keukenprikkels aangewakkerd? Aan een buitenkeuken kunnen we u niet helpen maar Intereno helpt u wel om uw (binnen) keuken te renoveren! Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken