Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keukentrends voor 2022

Het einde van 2021 is al bijna in zicht en dat betekent dat we weer kunnen gaan kijken naar de keukentrends van volgend jaar! Voordat de trends van 2022 worden benoemd, wordt er eerst eens teruggekeken op de trends van het afgelopen jaar. In 2021 waren de zwarte keukens zeer populair, zag je veel marmer terugkomen, ook natuurlijke materialen waren erg in trek en tot slot hoge keukenkasten. Benieuwd wat de keukentrends gaan zijn van volgend jaar? Lees dan vooral verder!

1. Rust in de keuken

De eerste keukentrend van 2022 is om rust te creëren in de keuken. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. De eerste is door keukenapparatuur in te bouwen en niet meer los op het aanrechtblad te zetten. Hierdoor komt er meer ruimte vrij op het aanrecht wat veel rust uitstraalt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een ingebouwd koffieapparaat en een heetwaterkraan (denk aan een Quooker) zodat er geen koffiezetapparaat of waterkoker op het aanrechtblad hoeven te staan. Een tweede manier om rust te creëren in de keuken is door geen handgrepen op de keukenkasten te plaatsen. De greeploze keukens gaan we dus weer helemaal terug zien in 2022! 

2. Zandkleur en grijs zijn de kleuren van 2022

De tweede trend van 2022 heeft betrekking op de kleuren van de keuken. Er zijn twee kleuren die we veel terug gaan zien. Dit zijn zandkleuren en grijs. De zandkleuren zijn vooral gericht op sahara beige en zand groen. Deze kleuren geven een natuurlijke uitstraling aan de keuken. Daarnaast stralen deze kleuren ook rust uit wat overeenkomt met de vorige trend! Ook de kleur grijs sluit aan bij het rustige thema. Grijs is er natuurlijk in veel verschillende tinten waardoor iedereen kan kiezen wat het beste past in hun woning. Daarnaast is grijs makkelijk om te combineren met andere keukenaccessoires.

3. 2022 is duurzaam

De derde keukentrend heeft alles te maken met duurzaamheid. We zijn ons er steeds meer van bewust dat we het klimaat moeten beschermen en elk klein detail draagt hier al aan bij. Zo ook duurzaam apparatuur of duurzame materialen in de keuken. Daarbij is ook Intereno actief bezig met duurzame initiatieven. Door een keuken te laten renoveren door Intereno, wordt er een boom geplant in Zuid-Afrika. Kijk voor meer informatie over deze initiatieven op de pagina over CO2 compensatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de keukentrends in 2022 in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

 

Afspraak maken