Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keukentrends van 2021

2021 is begonnen en dit betekent nieuwe keukentrends! Want hoe houd je je keuken bij de tijd? En wat is er in 2021 populair op het gebied van keukens? Dit wordt toegelicht in dit blogbericht zodat je keuken ook dit jaar weer met de nieuwste trends mee kan gaan!

1. Hoge keukens

De eerste trend die we dit jaar veel terug gaan zien zijn hoge keukens! Dit heeft meerdere voordelen. Het eerste voordeel is dat je bij een hoge keuken iedere ruimte die je hebt kan benutten. Door geen hoge keukenkasten te plaatsen blijft er ruimte onbenut, terwijl je hier bijvoorbeeld ook keukengerei kan opbergen. Een ander voordeel van hoge keukens is dat je keukenapparatuur zoals een vaatwasser op hoogte kan plaatsen. Hierdoor hoef je niet veel te bukken tijdens het in- of uitladen van de vaatwasser. Ook kan je in een hoge keukenkast je oven goed kwijt. Een onderdeel wat erg mooi is om te combineren met hoge keukens is een dun werkblad. Dit zorgt namelijk voor een lijnenspel wat weer net iets extra’s geeft aan je interieur!

2. Messing

De tweede trend die je in 2021 veel terug gaat zien is messing. Nu zullen velen vast denken, dit zien we de laatste jaren toch al veel terug in spoelbakken, grepen en kranen? Dat is zeker waar, maar in 2021 is messing ook het materiaal voor keukenfronten en keukenkasten (Intereno levert geen messing keukenfronten en keukenkasten).

3. Multifunctioneel

De derde trend gaat over de multifunctionaliteit van een keuken. Thuiswerken is het afgelopen jaar voor de meeste mensen het nieuwe normaal geworden. Daarom dient de keuken niet alleen nog maar als keuken, maar kan nu ook dienen als thuiswerkplek. Daarom zien we dit jaar steeds vaker barkrukken verschijnen aan keukeneilanden. Daarnaast worden de verschillen tussen de keuken en de woonkamer steeds kleiner. Hierbij kan je denken aan materialen die je veel ziet in de keuken, dat deze ook meer terugkomen in de woonkamer om een geheel te creëren!

4. Zwevende keukens

De vierde en laatste trend zijn zwevende keukens. Dit betekent dat de keuken niet direct begint op de grond, maar een paar centimeter daarboven. Op deze manier lijkt het net of de keuken zweeft en dit geeft een zeer ruimtelijk effect!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de keukentrends in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken