Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keukentrends van 2016

Benieuwd wat de keukentrends van 2016 zijn? Intereno zet een aantal trends voor u op een rijtje om u inzicht te geven in de mogelijkheden. Deze trends zult u steeds vaker terug vinden in de Nederlandse keuken.

Een perfect geordende keukenlade
Veel keukenlades zijn ongeorganiseerd en liggen vol met attributen die men vrijwel nooit gebruikt. Een praktische keuken is echter een keuken waarin alles in een keer te vinden is. Daarom zien we steeds meer geordende keukenlades terugkomen. Ieder attribuut heeft een vaste plek waardoor ook direct te zien is of er iets mist.

Brede lades en keukenkasten
Less is more! Keukenkasten zijn steeds minder aanwezig in een doorsnee keuken. Daartegenover staat dat lades steeds breder en groter worden. Hierdoor zijn spullen zoals serviesgoed en pannen goed in lades op te bergen. Dit geeft de keuken een ruimtelijke en rustige uitstraling.

Balans tussen modern en landelijk
Bij een moderne keuken moet u waarschijnlijk al snel denken aan een witte keuken met RVS onderdelen. Een landelijke keuken is daarentegen vaak voorzien van veel hout en een natuurstenen vloer. Een mix van deze twee stijlen is erg populair in 2016. De strakke elementen zoals een wit werkblad en RVS gaspitten in combinatie met een houten zijwand kan erg aantrekkelijk ogen.

Zwevende kasten
Niet alleen brede keukenlades zorgen voor een ruimtelijke keuken, ook zwevende kasten dragen hier aan bij. Zwevende kasten geven de indruk van rust en ruimte. De kasten hangen als het ware aan de muur en zijn niet voorzien van pootjes.

Koken op het werkblad
Wat voorheen fictie leek, is tegenwoordig al werkelijkheid. Gasbranders kunnen direct in het werkblad geplaatst worden, wat een schone en ruimtelijke uitstraling geeft. Het werkblad is in dit geval vaak gemaakt van beton.

Ook keukentrends in uw keuken?

Wilt u een of meerdere elementen van deze keukentrends in uw keuken terug laten komen? U kunt vrijblijvend contact met Intereno opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij maken uw keuken 2016-proof en zorgen ervoor dat deze nog jaren mee kan.

Afspraak maken