Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De keuken van de toekomst

Gemiddeld gaat een keuken 25 jaar lang mee. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf van een keuken te kijken naar de toekomst, want hoe zien de keukens eruit over 25 jaar? Dit is natuurlijk lastig te voorspellen en daarbij zijn er verschillende aspecten waar naar gekeken moet worden om te voorspellen hoe de keukens eruit gaan zien in de toekomst. Bijvoorbeeld welke rol de keuken speelt in de toekomst, welk design blijft modern en hoe zit het met de nieuwe technologieën? In dit blogbericht vertellen we wat de huidige verwachtingen zijn van keukens van de toekomst!

1. Efficiëntie in de keuken

De afgelopen jaren zijn keukens steeds groter geworden. Toch is de verwachting dat de keukens in de toekomst kleiner worden. Dit komt doordat steeds meer mensen in de steden gaan wonen. Hierdoor moeten meer mensen gaan wonen op dezelfde oppervlakte en worden huizen of appartementen dus kleiner. De inrichting van de keuken moet daarom compacter en hier wordt nu al op ingespeeld. Een voorbeeld hiervan is een multifunctionele spoelbak. Met deze spoelbak is het mogelijk om het werkvlak en/of het snijvlak te verplaatsen. Een ander voorbeeld is een kraan waar zowel koud, warm als kokend water uitkomt. Hierdoor heb je dus geen waterkoker meer nodig. Als laatste worden keukenkasten in de toekomst tot het plafond gemaakt en met licht er in. Er wordt dan geen opbergruimte onbenut gelaten en er hoeft geen ruimte gemaakt te worden voor een lamp.

2. Personalisatie

Op het gebied van design in de toekomst gaat personalisatie een belangrijke rol spelen. Tegenwoordig is het al populair om je keuken aan te passen aan de inrichting van de rest van het huis, maar in de toekomst ga je dit nog meer terug zien. Daarom gaan ook steeds meer keukengiganten keukens op maat aanbieden in plaats van standaard keukens waaruit gekozen kan worden. Wij verwachten dat mensen in de toekomst volledig zelf hun keuken willen samenstellen. Zij willen dus zelf kiezen welke kleuren, materialen, groottes en wat de indeling wordt van de keuken.

3. Connectivity

De technologie verandert tegenwoordig dagelijks, maar hoe gaan we dit terugzien in de keuken van de toekomst? Het antwoord op deze vraag is connectivity: keukenapparaten die met elkaar kunnen communiceren. Dit is ideaal, bijvoorbeeld een kookplaat die automatisch de afzuiging aanzet als je begint met koken. Of een vaatwasser die aan de hand van de vaat kan bepalen hoeveel water en poeder er nodig is om de vaat schoon te maken. Als laatste wordt verwacht dat koelkasten en voorraadkasten voorzien gaan worden van RFID technologie. Via een app kan je dan zien wat er nog in je koel- of voorraadkast staat. Dit kan je vervolgens weer koppelen aan je boodschappenlijst, zodat je weet wat je nog moet kopen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een keuken gericht op de toekomst? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken