Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

De 4 keukentrends voor 2020

Wil jij in het nieuwe jaar je keuken vervangen of renoveren? Dan is het natuurlijk goed om te weten wat de keukentrends zijn voor aankomend jaar. Om je hierbij te helpen hebben we de 4 populairste keukentrends voor je op een rij gezet!

1. Donkere keukens blijven

In 2019 was dit een van de bekendste trends de donkere keuken. Ook in 2020 blijft deze trend nog aanhouden. De uitstraling van een donkere keuken is erg chique en heeft daarnaast veel voordelen. Zo zie je door de donkere kleur niet snel dat de keuken vies is, is de kleur makkelijk te combineren met andere materialen en is het een echte eyecatcher in huis!

2. It is all about the details

Komend jaar staan keukens helemaal in het teken van details. Hierbij kan je denken aan keukenonderdelen in speciale materialen zoals messing of koper. Dit geeft in tegenstelling tot verschillende steensoorten juist een warme uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een spoelbak, handgrepen of afzuigkap van koper. Ook gouden details ga je in 2020 veel terugzien. Dit geeft een mooi contrast met bijvoorbeeld een donkere keuken.

3. Een duurzame keuken

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. In 2020 ga je dit op 2 gebieden terug zien in de keuken:

  1. Bij het materiaal. Het eerste waar je duurzaamheid tegenkomt in de keuken is bij het materiaal. Hierbij is het belangrijk dat bijvoorbeeld de keukendeurtjes of keukenlades zijn gemaakt van gerecyclede of overgebleven materialen.
  2. Look en feel van de keuken. Niet alleen het materiaal wordt in 2020 duurzaam, ook de uitstraling van keuken wordt duurzaam. Dit effect kan je creëren door natuurlijke producten te gebruiken bij het inrichten van de keuken. Denk hierbij aan hout en marmer.

4. Groen moet je doen!

Een trend die goed aansluit bij de duurzame keuken is de kleur groen en laat dit nou net de keuken kleur zijn van 2020! Welke groen tint je ook kiest, het is altijd goed.

Afspraak maken