Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Een apothekerskast in uw keuken

Wanneer u vaker de apotheker bezoekt zal u de kast wellicht herkennen. Een apothekerskast is een smalle kast die in zijn geheel naar buiten getrokken kan worden. Zo kunt u gemakkelijk bij de rekken en is de inhoud van de kast gemakkelijk bereikbaar. Deze apothekerskast kan natuurlijk ook prima dienst doen in uw eigen keuken. We zetten de voordelen en nadelen van een apothekerskast graag voor u op een rijtje.

Waar past een apothekerskast in de keuken?

Een apothekerskast vind je vooral terug in de wat ruimere keukens. De kast wordt dan naast de gewone keukenkastjes geplaatst, over de gehele hoogte van de keuken. De apothekerskast kan in zijn geheel naar buiten geschoven worden. Zo is het bijvoorbeeld handig om uw kruidenpotjes in een apothekerskast te bewaren. U ziet in één oogopslag welk kruidenpotje welke kruiden bevat. De kast is wat minder handig voor middelen of producten die vaak even snel gepakt moeten worden. U moet immers de gehele kast naar buiten schuiven. Dit soort producten kunt u beter in een la bewaren.

De voor- en nadelen van een apothekerskast in de keuken

Een groot voordeel van een apothekerskast is natuurlijk het feit dat de inhoud gemakkelijk te bereiken is. Daarnaast neemt de kast ook niet veel ruimte in beslag. De meeste kasten zijn 30 centimeter breed, maar ook kasten tot 45 centimeter zien we terug in keukens.
Een nadeel van de apothekerskast is de hoogte. Doordat de kast de gehele hoogte van de keuken gebruikt, kunt u soms wat moeilijk bij de spullen. Een trapje gebruiken is ook wat lastig, aangezien de kast naar buiten geschoven wordt. Het is dus aan te raden om op de bovenste planken enkel producten te leggen die niet vaak gebruikt worden.

Wilt u meer informatie over het optimaal gebruik maken van de ruimte in uw keuken en overweegt u uw keuken op te laten knappen? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord om te bekijken wat de mogelijkheden voor uw keuken zijn.

Afspraak maken