Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Alle voordelen van een kookeiland met zitgedeelte

Met een kookeiland met een zitgedeelte tilt u de uitstraling van uw keuken naar een hoger niveau. Het is eigenlijk de perfecte samensmelting van functionaliteit en gezelligheid, waarbij koken een sociale ervaring wordt. Op deze manier wordt uw keuken een plek waar u niet alleen kookt maar ook woont. Meer hierover en welke voordelen deze keukenopstelling nog meer met zich meebrengt, leest u allemaal in deze blog.

Gezelligheid en samenzijn

Een kookeiland met zitgedeelte bevordert gezelligheid en samenzijn. Het is de perfecte uitnodiging voor koffiemomenten, ontbijtjes met uw partner of gezin en informele diners. Of u nu een klein of groot kookeiland met zitgedeelte heeft, dankzij het multifunctionele design heeft nu niet alleen extra werkruimte tijdens het koken, maar kunnen familie en vrienden ook plaatsnemen aan het eiland terwijl u kookt. 

Extra opbergruimte voor georganiseerde keuken

Naast het feit dat een kookeiland met zitgedeelte een prachtige uitstraling heeft, biedt het ook mogelijkheden voor slimme opbergoplossingen. Afhankelijk van de afmetingen van uw kookeiland met zitgedeelte, heeft u ook extra opbergruimte. In de keukenkastjes en keukenlades heeft u hierdoor meer plek om uw keukenapparatuur en benodigdheden op te bergen. Op deze manier blijft uw keuken overzichtelijk, zonder dat u in hoeft te leveren op stijl.

Soorten keukenopstellingen

Voor een kookeiland met zitgedeelte heeft u twee opties: een kookeiland met bar of een kookeiland met tafel. Beide mogelijkheden hebben hun eigen charme, maar het fijnste is dat deze opstellingen passen in ieder interieur. Van een landelijke keuken of modern tot een industriële of luxe keuken. Hieronder lichten we beide keukenopstellingen uitgebreider toe:

Kookeiland met bar

Heeft u behoefte aan een plek waar u gezellig kunt borrelen terwijl u nog staat te koken? Dan is een kookeiland met bijpassende barkrukken een perfecte oplossing. Kies voor een kleur die past bij de rest van het interieur of ga voor een contrasterende kleur om hier de blikvanger in de ruimte van te maken.

Kookeiland met tafel

Wilt u liever wat lager zitten dan het werkblad maar toch gezellig in de keuken zitten? Dan kunt u kiezen voor een kookeiland met tafel, bijvoorbeeld met een houten tafelblad voor een warm accent in de keuken. Voeg ingebouwde stopcontacten toe om hier ook gelijk een extra werkplek van te maken. Een bijkomend voordeel: een compact zitgedeelte van een klein kookeiland neemt minder ruimte in beslag dan een complete eethoek. 

Is uw kookeiland met zitgedeelte aan vervanging toe? 

Bij Intereno staan we voor u klaar om mee te kijken hoe we van uw keuken het middelpunt van warmte en gastvrijheid kunnen maken. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de afmetingen van het kookeiland met zitgedeelte, uw persoonlijke wensen, werkgemak, comfort en natuurlijk uw budget. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze keukenadviseurs en laat u inspireren. 

Afspraak maken

Wij komen bij u langs
U wilt een afspraak maken met één van onze adviseurs? Regel het direct online!
Afspraak maken