Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Afvalbak in de keuken

In de keuken wordt gekookt. Tijdens het koken blijft altijd afval achter. Denk aan de kroontjes van de groente, de verpakkingen van het vlees en de kruimels van het brood. Een afvalbak in de keuken is dan ook geen overbodige luxe. Een doorsnee keuken in Nederland heeft echter al twee of drie soorten afvalbakken staan. Een afvalbak voor huishoudelijk afval, een bak voor AGF en tegenwoordig nog een extra bak voor het plastic. Hoe kunt u al deze afvalstromen scheiden, zonder dat de keuken een complete bende wordt?

Afval scheiden, welke afvalbakken

Doordat we afval scheiden, zijn er meerdere afvalbakken nodig. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om afval gemakkelijk te scheiden.
Naast de traditionele prullenbak is het ook mogelijk om prullenbakken onder de gootsteen te verwerken. Deze kunnen vaak uitgeschoven worden of schuiven open wanneer u de keukendeur opent. Het bijkomende voordeel is dat de prullenbakken altijd afgesloten zijn, wat stank zal voorkomen.
Wanneer u weinig AGF afval heeft is het ook gemakkelijk om een klein afvalemmertje op het aanrecht of in de vensterbank te plaatsen. Hier kunt u kleiner afval zoals eierschillen en klokhuizen kwijt. Het is wel belangrijk om dit emmertje regelmatig te legen, aangezien het anders kan gaan stinken.

Nare luchtjes voorkomen

Er is niets zo vervelend als stinkende afvalbakken. U wilt de nare lucht van de afvalbak absoluut niet in de keuken hebben. Dit doet uw kookkunsten immers teniet. Het is daarom belangrijk om de afvalbakken niet in de directe zon te plaatsen. De zon kan een afvalbak redelijk snel opwarmen, waardoor bacterieën vrij spel hebben. Het is dan ook aan te raden om de afvalbak altijd op een donkere, droge plek te zetten.
Verder is het belangrijk om de afvalbakken goed af te sluiten. Een open afvalbak zorgt veel sneller voor stankoverlast. Afvalbakken onder de gootsteen sluiten vaak vanzelf wanneer u het keukenkastje sluit. De traditionele afvalbakken zijn ook met elektrische kleppen te verkrijgen. Deze openen en sluiten automatisch, waardoor u de klep niet met vieze handen hoeft te openen.

Wat zijn uw ervaringen?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en maakt op een andere manier gebruik van afvalbakken. Het maakt immers ook uit of u gebruik maakt van een eigen kliko, of dat u gebruik moet maken van een ondergrondse afvalcontainer. We horen graag hoe u de keuken het best netjes en vrij van nare geurtjes houdt!

Afspraak maken