Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Acryl hoogglans fronten: hoe blijven ze het mooist?

Een keuken met acryl hoogglans fronten is zeker een aanrader om de inrichting in je huis compleet te maken! Het heeft namelijk een dominante factor waardoor het gelijk de aandacht trekt. Daarnaast is het ook nog eens de trend van dit moment. Maar acryl hoogglans vereist meer werk op het gebied van schoonmaken, hieronder lees je hoe je dit het beste kan aanpakken.

Waarom hebben acryl hoogglans fronten sneller een schoonmaak nodig?

Door de glanslaag zijn er bij bepaalde lichtinvallen sneller vlekken te zien op de fronten. Dit komt omdat de bovenste laag zeer gevoelig is voor viezigheid maar vooral voor vingerafdrukken. Daarom is het zeker met kinderen aan te raden om aan het eind van iedere dag een doekje door de keuken te halen. Hierdoor blijft de keuken het mooist.

Hoe kan ik de fronten het beste schoonmaken?

Zoals bij de levering van de keuken misschien al te zien was, zaten op de acryl hoogglans fronten een extra beschermlaag. De reden hiervan is dat de bovenste laag in het begin extra gevoelig is. Dit heeft ook invloed op de schoonmaak. In het begin wordt geadviseerd om de fronten schoon te maken met een schone en zeer zachte doek. Maak hierbij een sopje waarvan slechts 1% uit zeep bestaat. Dit zorgt ervoor dat de gevoelige laag niet beschadigd raakt. Haal vervolgens het doekje langs alle fronten en de vlekken zullen meteen verwijderd zijn doordat het oppervlak geheel glad en gesloten is.

Mijn fronten zijn toch beschadigd, wat nu?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er door de jaren heen krasjes ontstaan in de acryl hoogglans fronten. Daarom wordt het sterk aanbevolen om de fronten te laten behandelen met de juiste polijstmiddelen. Dit is zeker de beste manier om je keuken het mooist te houden!

Afspraak maken