Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

Aanrechtblad vervangen is werk voor een vakman

Aanrechtblad vervangen is werk voor een vakman

Een kennis van me sprak me twee weken geleden aan. ‘Harry, jij zit in de keukens. Ik wil in onze keuken het aanrechtblad vervangen. Is dat eenvoudig, of haal ik me dan een hoop ellende op de hals. Of kan ik het beter schilderen’, vroeg hij mij. Ik ken de beste man. Een aardig kerel, maar nu niet bepaald een echte klusser. Laat staan een vakman. Het probleem van een aanrechtblad vervangen sprak mij natuurlijk wel aan.

Aanrechtblad vervangen is beeldbepalend voor uw keuken

Uit ervaring weet ik dat door het aanrechtblad vervangen je keuken al een compleet nieuw gezicht krijgt. Net als het vervangen van keukendeurtjes is het een beeldbepalend element in uw keuken.

Aanrechtblad vervangen is vakwerk

Zo weet ik ook dat het opknappen van het oude keukenblad veel werk is met vaak een teleurstellend resultaat. En een keukenblad schilderen is al helemaal geen best idee. Het werkblad krijgt dan een effen kleur waardoor je nieuwe beschadigingen heel snel gaat zien. Daarnaast is de verftoplaag niet hard genoeg waardoor het nieuwe uiterlijk snel zal beschadigen en slechts tijdelijk mooi zal zijn. Bovendien zijn keukenbladen tegenwoordig niet meer zo heel duur. En je hebt ze van zeer uiteenlopende materialen. Ik heb hem dan ook maar geadviseerd om zijn aanrechtblad te vervangen.

Aanrechtblad slijtage


Dat mensen bij een keukenrenovatie bijna als eerste denken aan het aanrechtblad vervangen is niet zo vreemd. Je keukenblad, ook wel werkblad genoemd, is namelijk het meest onderhevig aan slijtage. Logisch want er wordt geleefd én gewerkt in je keuken. Zo af en toe kom ik er een tegen die niet meer goed is schoon te krijgen. Daar hebben bacteriën vrij spel om zich te nestelen in de kieren, gaten en oneffenheden van het blad. Dan is het echt tijd om het werkblad te vervangen.

Veel verschillen in keukenbladen


Er is inmiddels een keur aan materialen die passen bij uw gebruik en uw budget. Op onze pagina ‘keukenblad vervangen’ staan ze uitgebreid beschreven. Bovendien adviseert onze keukenadviseur u graag wat het best past bij uw gezinssituatie. Hij zal u ook vertellen dat u bij Intereno keus hebt uit keukenbladen uitgevoerd in HPL, gemaakt van composiet, natuursteen, massief hout of volkunststof. De prijs van het vervangen van het aanrechtblad hangt af van uw keus. U begrijpt dat natuursteen duurder is dan een HPL / multiplex werkblad. Maar wat u ook kiest, laat het blad monteren door een vakman, dan geniet u niet alleen van een fraai nieuw aanzicht in uw keuken, maar bent u er van verzekerd dat het goed is gemonteerd. Het moet tenslotte weer jaren mee.

 

 

Afspraak maken