Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

5 manieren om je keuken kindvriendelijk te maken

Als je gaat kijken wat voor voorwerpen en apparaten zich allemaal in de keuken bevinden, kan iedereen concluderen dat het een gevaarlijke plek is voor kinderen. Zo kunnen kinderen zich bijvoorbeeld snel verbranden of bezeren. Om dit te voorkomen is het van groot belang om de keuken kindvriendelijk te maken. In dit blogbericht lichten we 5 manieren toe hoe je dit kunt doen!

1. Slot op de keukenkastjes

Zodra kinderen zichzelf kunnen verplaatsen, is het voor hen ook mogelijk om bij de keukenkastjes (op de grond) te komen. Hier bewaar je vanalles en nog wat, maar in sommige kastjes is het zeer gevaarlijk als ze daarbij kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de keukenkast onder de gootsteen waar zich vaak schoonmaakmiddelen bevinden. Om te zorgen dat de kinderen hier niet bij kunnen, kan je een slot op het keukendeurtje plaatsen. Dit is natuurlijk een kinderslot, zodat jij zelf wel bij de spullen kan. Tegenwoordig zijn de kindersloten voor in de keuken overal verkrijgbaar!

2. Kookplaat

Een kookplaat kan natuurlijk niet ontbreken in een keuken, maar het is wel erg gevaarlijk voor kinderen omdat deze natuurlijk heet wordt. Daarom adviseren wij om als je kinderen hebt een inductieplaat te nemen. Hierbij wordt alleen de onderkant van de pan warm en als je klaar bent met koken, koelt de inductieplaat binnen een paar minuten af. Hierdoor is de kans dat kinderen zich verbranden een stuk kleiner dan bij een kookplaat met gas als ze ineens op het aanrechtblad klimmen.

3. Greeploze keukendeurtjes

Voor kinderen is het een grote hindernis: de greepjes op een keukendeur. Dit geldt vooral voor de peuters die nog niet heel erg goed kunnen lopen. Zij kijken niet goed om zich heen waardoor ze voordat je het weet hun hoofd stoten aan het greepje van de keukendeur. Let daarom bij het kiezen van een greep op dat ze geen scherpe hoeken hebben of kies ervoor om ze helemaal niet te nemen. Greeploze keuken deurtjes zijn ten slotte helemaal in!

4. Beveiligde waterkraan

Op een moment komen de kinderen op een leeftijd dat ze water pakken voor zichzelf. Dit is natuurlijk geen probleem, maar ze moeten niet per ongeluk de hete kraan aanzetten of nog erger de kokend water kraan. Op deze manier kunnen kinderen zich erg verbranden. Dit kan je dus voorkomen door een waterkraan aan te schaffen met een beveiliging voor heet/kokend water. Hierdoor kunnen de kinderen alleen zelf koud water pakken.

5. Spullen op het aanrecht

Als laatste nog een kleine tip: zet al je spullen die je op het aanrecht zet zo ver mogelijk naar achter, zodat de kinderen er niet bij kunnen. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden hoe Intereno uw keuken kindvriendelijk kan maken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken