Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

3 tips voor het inrichten van een hoekkeuken!

Een hoekkeuken is de meest voorkomende keukenopstelling van Nederland. Dit komt doordat deze keukenopstelling veel voordelen kent en veel mogelijkheden heeft. Ben je aan het twijfelen over het aanschaffen van een hoekkeuken, maar weet je niet hoe je hem het beste kan inrichten? Wij geven je 3 belangrijke tips!

 

1. Kies de beste opstelling voor in je woning

Zoals hierboven al werd besproken, heeft een hoekkeuken veel mogelijkheden. Zo zijn er drie opstellingen waar je uit kan kiezen: een gewone hoekkeuken, hoekkeuken met (kook)eiland en een hoekkeuken met bar. Het voordeel van een gewone hoekkeuken is dat je veel werkruimte kan creëren op een relatief klein oppervlak. Heb je ruimte voor een grotere keuken? Dan kun je ervoor kiezen om een hoekkeuken te nemen met een eiland. Het is ook mogelijk om de kookplaten op het eiland te plaatsen om een kookeiland te maken. Als laatste de hoekkeuken met bar. Deze keuken is ideaal als je het leuk vindt om te koken en ondertussen gezellig te kletsen met vrienden of familie. Ook bij deze opstelling is het belangrijk dat er genoeg ruimte is. Er moet namelijk gekookt worden, maar ook plaats zijn om te zitten. Kies daarom altijd de opstelling die het beste past in de ruimte van je woning!

 

2. Creëer ruimtelijkheid

Een hoekkeuken in een kleinere woning is de ideale oplossing om toch veel werkruimte te hebben. Het enige nadeel aan een hoekkeuken in een kleinere woning is dat het donker kan ogen en de keuken hierdoor kleiner gaat lijken. Dit kan je voorkomen door de hoekkeuken ruimtelijk in te richten. De eerste tip die wij hiervoor hebben is om de hoekkeuken te plaatsen bij een raam. De tweede tip is om minder te werken met hoge keukenkastjes, maar juist te werken met rekken. Hierdoor ontstaat er ook meer lichtinval in de keuken. Als laatste is een keukentafel een goede vervanger van een kookeiland. Een kookeiland in een kleinere keuken wordt vaak krap. Door het eiland te vervangen voor de tafel heb je dezelfde gezelligheid en oogt de keuken toch ruimtelijker.

 

3. Benut de alle kleine voordelen

Een hoekkeuken heeft veel voordelen en het is zonde om hier geen gebruik van te maken. Doordat een hoekkeuken twee of drie zijden heeft, heb je de mogelijkheid om de kraan, koelkast en kookplaat ver uit elkaar te plaatsen. Hierdoor loop je elkaar niet in de weg. Een ander voordeel is dat er nog veel opbergruimte zit in de hoeken van de keuken. Door een carrouselkast te plaatsen kan deze ruimte volledig worden benut. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een hoekkeuken in uw woning? Contacteer ons voor vrijblijvende afspraak bij u thuis.

Afspraak maken